新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: sunny14148

[擴音機] DEVIALET 同好會

Dennis 發表於 2018-7-19 12:37
作為DEVIALET嘅DIEHARD FANS, 都等到火火哋,又話幾多人才幾多投資幾多獎項,連最最最最基本的RE ...

其實各位有冇用到CI board的功能?我本人就冇.
回復

Harwood 發表於 2018-7-20 07:28
其實各位有冇用到CI board的功能?我本人就冇.

無用到CI board呀,連Spotify都用唔到
回復

Dennis 發表於 2018-7-20 08:53
無用到CI board呀,連Spotify都用唔到

其實換咗CI board係好聲咗,唔知大家發唔發覺
回復

raykkc 發表於 2018-7-20 09:03
其實換咗CI board係好聲咗,唔知大家發唔發覺

音質的確係不斷提升緊 ,而附加功能只有期待專業團隊早日比到驚喜啦
其實我真係唔知CI board大概可以做啲咩
回復

啱啱換咗喇叭,諗住update返個SAM config點知整好插入機話wrong config。唔知大家有無呢個情況呢?
回復

vf4 發表於 2018-7-22 21:20
啱啱換咗喇叭,諗住update返個SAM config點知整好插入機話wrong config。唔知大家有無呢 ...

好耐之前試過, 冇考究整錯D乜 ,重頭Create 個config就掂。

換咩喇叭?
回復

raykkc 發表於 2018-7-23 08:45
好耐之前試過, 冇考究整錯D乜 ,重頭Create 個config就掂。

換咩喇叭?

試過重新create個config都係唔得...mail咗去support等佢地覆

由書架換咗對SF Olympica 2
回復

vf4 發表於 2018-7-23 19:38
試過重新create個config都係唔得...mail咗去support等佢地覆

由書架換咗對SF Olympica 2 {:5_ ...

不如試試將記憶卡格式化再來過,或者換另一張卡
回復

最大原因就是張SD咭,次次出事都係佢,換過第二張就掂
回復

vf4 發表於 2018-7-23 19:38

由書架換咗對SF Olympica 2 {:5_ ...

找方浪幫你create config file 再copy落SD card度.
我試過自已部機create file有事.佢地永遠ok.
原因不明.方浪好像用Mac機.
回復

已嘗試換第二張SD Card,但都係一樣...

聽日揾方浪幫手試試先,唔該晒各位
回復

呢部機個phone 聲黑膠唱片真係好正
回復

這是甚麼概念?
本來我最反對人咁玩,但結果我自己做了,仲好滿意!
回復

paulkwan 發表於 2018-7-25 16:31
這是甚麼概念?
本來我最反對人咁玩,但結果我自己做了,仲好滿意!

件DCS好型啊!
回復

Expert出多個型號 210 pro dual 同新入門機140pro

https://www.devialet.com/zh-hk/expert-pro-audio-system/
回復

下面嗰塊幾萬蚊嘅化震板更型。

評分

查看全部評分

回復

有冇人用Devialet 解碼解DSD File.我試左DSD64, DSD128 & DSD256都成功.
我好奇怪DSD128 & DSD256竟然解到.
你地有冇試過解DSD128 & DSD256 file?
回復

我試過dsd128唔得,只有di~di聲
64正常但比WAV & FLAC細聲
回復

raykkc 發表於 2018-8-30 06:52

咁我真係要試多次DSD128.我用緊最新Firmware加Coaxial.
回復

raykkc 發表於 2018-8-30 06:52

我好耐以前試過,好似都係咁唔得。
回復