新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: sunny14148

[擴音機] DEVIALET 同好會

mingson 發表於 2014-9-24 19:41
DEVIALET 時尚有型,如果出埋cd transport一套就完美晒

可能在devialet心目中CD已經歐遲咗,我想啫。
回復

sunny14148 發表於 2014-9-24 17:26
係時候收口了,免得以為我是做[妹]

Sunny哥唔會怕比人話做媒,小弟個媒安排咗卅年先做好
回復

會長要否多添一部Dev給V1.5呢?,
回復

Dennis 發表於 2014-9-24 21:38
可能在devialet心目中CD已經歐遲咗,我想啫。

係啦係啦
回復

Dennis 發表於 2014-9-24 21:43
Sunny哥唔會怕比人話做媒,小弟個媒安排咗卅年先做好

哈,哈,哈。
又係播。
回復

ConstantK 發表於 2014-9-24 21:57
會長要否多添一部Dev給V1.5呢?,

都會架。
回復

Dennis 發表於 2014-9-24 07:07
[ Don’t go near one of these things without being prepared to buy it. It’ll ruin you for anythin ...

So horrible
回復

最喜歡啲獨特設計,外表完全 revolutionary,另外 Devialet hybrid adh class design 的確有睇頭,看完官方網站資料,SAM 更直接 support g4,sunny 哥有冇做過 a /b 比較?
回復

chuck 發表於 2014-9-26 15:02
最喜歡啲獨特設計,外表完全 revolutionary,另外 Devialet hybrid adh class design 的確有睇頭,看完官方 ...

chuck兄,是否說 SAM 的 A/B 比較呢?
回復

chuck 發表於 2014-9-26 15:02
最喜歡啲獨特設計,外表完全 revolutionary,另外 Devialet hybrid adh class design 的確有睇頭,看完官方 ...

SAM 主要作用在 150Hz 以下的低頻段,最初只是入手了 200(因為都怕買錯機,到時又換,一定被老細問候),加了 SAM 之後,明顯低頻段的控制能力更好,潛得更低(不是量感多了),低頻音效來得更自然通透。雖然只是說作用於 150Hz 以下,但聽感方面就連帶中高頻也通透了。

200已有如此功力,決定上 400,幾天之後便拿了 Slave 回來,400 那種動態更利害,更強的控制力,全頻段的透明感更強烈,真的如同官網所說,甚麼都強大四倍(Four times better than the best),Devialet dual-mono 模式,真是正。

評分

查看全部評分

回復

低頻喺耳朵後面湧出來,當然不是亂咁湧個種。
就係陽光兄所講嘅控制力,有SAM哥睇住,WOOFER唔會亂咁FING!
回復

Dennis 發表於 2014-9-26 16:21
低頻喺耳朵後面湧出來,當然不是亂咁湧個種。
就係陽光兄所講嘅控制力,有SAM哥睇住,WOOFER唔會亂 ...

Dennis 形容得真好,並且,以往有些CD沒聽到的超低頻,加了 SAM 之後,一浸浸清澈的感覺到擁出來。
回復

Devialet似乎幾正
回復

好想搵日上去代理試下 CH Precision 和 Devialet 。
回復

sunny14148 發表於 2014-9-26 16:34
Dennis 形容得真好,並且,以往有些CD沒聽到的超低頻,加了 SAM 之後,一浸浸清澈的感覺到擁出來。{:5_53 ...

Devialet 是否包埋 Crystal Digtial Cable ?
回復

chuck 發表於 2014-9-26 19:41
Devialet 是否包埋 Crystal Digtial Cable ?

Slave 部機內配件是包括一條 Crystal Digital Cable 的,都算方便不用另外買。
回復

D200 with AA DRIVE 2 報到!
多多指教
回復

各用家有否覺得開機後仍需一段時間才進入狀態呢?還是一開機的表現已入狀態?
回復

ConstantK 發表於 2014-9-29 22:18
各用家有否覺得開機後仍需一段時間才進入狀態呢?還是一開機的表現已入狀態? ...

這個又沒怎麼留意,因下班回到家(60:30左右)便立即開機接去TV,在 10:30 後便聽歌。
曾有兩三次一開機便聽音樂,感覺上兩首歌左右已進入狀態,大約十分鐘左右。
回復

辛尼哥哥敢問TV哪個節目最好聲?
回復