新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 2534|回復: 6

[分享] 尿壺

尿壺
先開箱, 後再試效果.

它是個瓷器. 我用在墊高喇叭線. 據說可減少由地面傳播的有害振動.
其原身是用在承托街電纜, 如港鐵用的但是玻璃質.
至於大家最有興趣的價錢,一set八個, 運費貴過尿壺但總數也不過港紙兩千大洋.  
在綱上訂購 :http://www.reddragonaudio.com/collections/cable-elevators
遲些再更新.
多謝收看.

評分

查看全部評分

hoho兄 恭喜哂!
真的估唔到連 尿壺 都可以同 音響 且上關係
By the way, 條 SC 好熟口面呀, 係唔係 PAD 哩㗎 乜嘢 model 呀?

評分

查看全部評分

回復

cvincent 發表於 2014-9-30 22:27
hoho兄 恭喜哂!
真的估唔到連 尿壺 都可以同 音響 且上關係
By the way, 條 SC 好熟口面呀, 係 ...

"尿壺 都可以同 音響 且上關係"

是我對這件嘢的第一感覺,  有點牽强!  

"條 SC 好熟口面"

ching 真眼利, 是PAD Musaeus.

評分

查看全部評分

回復

hohoiho 發表於 2014-9-30 22:39
"尿壺 都可以同 音響 且上關係"

是我對這件嘢的第一感覺,  有點牽强!   

hoho兄 但你唔係用緊 Stealth Dream V14 SC 咩?

評分

查看全部評分

回復

cvincent 發表於 2014-9-30 22:53
hoho兄 但你唔係用緊 Stealth Dream V14 SC 咩?

Vincent hing,
V14是取代PAD的, 這對PAD是多了也只作影相用.
尿壺未正式用上V14是因要等在十月付運的new gear.
ching眼利和好記性.    佩服 !!

評分

查看全部評分

回復

hohoiho 發表於 2014-9-30 23:21
Vincent hing,
V14是取代PAD的, 這對PAD是多了也只作影相用.
尿壺未正式用上V14是因要等在十月付運的new  ...

因為hoho兄你D器材咁正,我吔羨慕你呀嗎

評分

查看全部評分

回復

cvincent 發表於 2014-9-30 23:55
因為hoho兄你D器材咁正,我吔羨慕你呀嗎

Vincent ching,
我是經多年儲蓄計劃, 定下目標, 一步一步做好吧了.  

今次的主要硬件會用上至少五年, 灘分開是可接受.  即20%年折舊率.  如果真要在五年內售出, 售價的折扣少於累積折舊率, 這便賺了.

又或者可當作年租机費.

評分

查看全部評分

回復