新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 9892|回復: 42

[喇叭] Crystal Cable Arabesque Minissimo $300,000

Source from Oriental Daily
Crystal Cable出品的Arabesque喇叭系列,一向以創新設計備受注目,採用全透明玻璃音箱的Arabesque Glass Master更成為經典。新推出的書架喇叭Arabesque Minissimo同樣吸引,採用航天級鋁材打造流線型音箱,從上方望落去似足半邊太極圖案,不僅能減少音箱內的駐波,配合25mm高音及150mm低音單元,將頻率響應擴展至48Hz~38kHz,高音甜低音勁。
鈹單元高音通透
Arabesque Minissimo雖是書架喇叭,體積為 96×30×25cm(連腳架),但用料及技術比不少座地喇叭更強。為了表現出通透的高音,採用25mm鈹高音單元,輕鬆將高頻提升至38kHz,低音方面由一組150mm紙單元負責,配合新開發的磁體,能表現出更強的磁場,令瞬間低音反應更靈敏,演繹一些突如其來的低頻都流暢自然。雖然音箱細單元少,但音場卻極其寬闊,加上鮮色搶眼的橙色焗漆及金屬喇叭架,流露出時尚風格。

查詢電話:2374 3122
撰文:周仲明

攝影:謝孝祥

模特兒:Memi(Reborn Production)
售價:$300,000/對

評分

查看全部評分

附設一對金屬喇叭架,內有吸震物料令音色更流暢自然。 1017-00300-002b2.jpg
回復

採用高階喇叭插口,能忠實傳送音訊細節。 1017-00300-002b3.jpg
回復

流線型鋁音箱從上方望落去猶如半邊太極圖案,有效減少駐波。 1017-00300-002b4.jpg
回復

上個月試聽定价係$130,000 而不是 $300,000

評分

查看全部評分

回復

又係佢
我鍾意
回復

點解得一張相
回復

加左價?
回復

若30萬都幾難有人會買!

同埋點解成日都係用Reborn production model?
回復

點解得一張相 x2
回復

tst123 發表於 2014-10-17 10:35

今期hifi review 介紹都係話定价$120K。

評分

查看全部評分

回復

回復

應該一次過影嘅

評分

查看全部評分

回復

AS881 發表於 2014-10-17 06:18
若30萬都幾難有人會買!

同埋點解成日都係用Reborn production model?

呢啲根本係另類141廣告,掛羊頭賣狗肉, 志不在介紹器材, 價錢當然亂嚟! 講邊間所謂model公司係方便有性趣者.

評分

查看全部評分

回復

30萬會有人有興趣嗎?  我比得幾十萬買一對喇叭都唔會考慮一對書架喇叭
回復

食色性也,無問題.

要用到女人身體賣音響器材我諗件嘢都好極有限!

三個字: 折隨!

評分

查看全部評分

回復

130K 只係包麻甩送貨,300K 就加埋囡囡安裝加『調音』全套服務。

大家玩足咁多年『AV』應該唔駛畫公仔畫出『腸』啦下話?

評分

查看全部評分

回復

只係發覺呢間model 公司d model係唔洗點著衫啫

用咁嘅廣告去sale hifi 影底晒玩音響嘅fans, 乜覺得玩hifi 的一定鐘意呢d 嗎

評分

查看全部評分

回復

咸濕無問題,但唔該咸得嚟斯文啲

話晒音響都係係斯文嘅玩意.

呢啲相唔止cheap,而係下賤,
回復

tst123 發表於 2014-10-17 10:35

The price according to newspaper, may be wrong information
回復