新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 2306|回復: 6

[分享] 一名男子疑藉互聯網鼓吹參與集會被捕

互聯網並不是無法無天  有無C兄知什麼討論區?
http://news.tvb.com/local/5442f2be6db28c1f3b000000/

評分

查看全部評分

每個人有自己政治觀點及發表自己取向,其實好正常不過既事,之不過呢d踨踊人哋去做某d行為及達到某d目的既鍵盤戰士,絕大部份都係諗住寫完唔駛負責任及有講冇做,武術指導果隻。

評分

查看全部評分

回復

係FB咁樣煽動都要拉先啱
回復

jj168 發表於 2014-10-19 14:08
係FB咁樣煽動都要拉先啱

已問差人 可直接上警察綱站 提供留言者的留言
之後差人會查 jj兄如資料是你直接獲得 上去投訴吧
回復

andy88 差人現在好忙·應該在做緊其它重要野

迫警察開槍就叫赢?呢種行為真係唔要得

評分

查看全部評分

回復

在沒出現動亂的情況下﹐通常法只是不責眾.
回復

crazybull 發表於 2014-10-19 13:27
每個人有自己政治觀點及發表自己取向,其實好正常不過既事,之不過呢d踨踊人哋去做某d行為及達到某d目的既 ...

如果他發動大家上街舉牌子抗議﹐不要離開﹐抗爭到底﹔即使不加上‘不要阻礙交通’警察吾會拉人.
'言論自由'不會保護那些如在電影院謊稱“起火”‘有炸彈’等等引起民眾恐慌的言論
回復