新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: lamhokin

[電源處理器] 已開箱--- PS AUDIO PerfectWave P5 Power Plant

Lam Hing,
Could you pm the price and the shop? Thx.
回復

ching 可以PM 價錢給我嗎, 謝謝.

回復

Can you pm me the street price?

Thanks
回復

Ching,Can you pm me the street price?x2
   THX
回復

師兄……麻煩pm...迷我!thxthx
回復

ching 可以PM 價錢給我嗎, THX alot
回復

師兄... 請問可否pm 價錢給我thx alot
回復

very very good product. espectially powerplay, control everything onlne.
回復

恭喜師兄

我之前都想買依部,我上網research過依部機好似得1100w, 轉換率好似係98%-99% ,所以佢好似max係1300w, 一部accuphase e460-e470 max loading 好似去到450-470w, 以前試過玩舊的巨型旗艦cdp,60w-90w都誇張,所以一般合併機加2-3 source devices 應該唔係問題,但用到accuphase e600 class a機, cdp  再多1-2部 source devices 我估都好盡...問過一些師兄,再生電源會有損耗,所以唔好去到咁盡呀

(修正,P3 PLANT 先係我上面所講規格, P5 PLANT 係1300W)
回復

恭喜恭喜師兄!
回復

可否pm 價錢?Thx.
2把風扇會否定期為它掃塵?
P10是否冇扇?
Plant是否要長開?
回復

wuying908 發表於 2015-12-29 22:16
恭喜師兄  

我之前都想買依部,我上網research過依部機好似得800w, 轉換率好似係98%-99% ,所以佢 ...

我都有考慮到哩個問題,所以已經無用p5黎供電比大火數野了
加上換左兩部150W A類 mono就更加唔敢插。
宜家剩係用黎供電比source
回復

starhifi 發表於 2015-12-30 08:12
可否pm 價錢?Thx.
2把風扇會否定期為它掃塵?
P10是否冇扇?

兩把風扇有定期清理,始終有潛在危險,都係勤力D清潔比較好
回復

lamhokin 發表於 2016-1-4 12:08

清潔咪需要折開蓋? 因為部機都仲幾新WOR , 師兄你部P5 OK 架行2部 MONO AMP ,上網腸過佢輸出係1300W 但MAX 係1800W,

之前我玩過一部200磅既CLASS A類機, 200W X 8OHM,  果時話使用火數最大都是使用1300W-1400W  ,計過如果E600 都係大約最高電流都係用 660W 內,姐話扭到VOLUME 制最大....應該無咩可能既,我又太低估左依部機
回復

電處都算係品牌少選擇少的發燒野,其中電源再生理論上應該是最好的,但就最貴,選擇也最少。
國內品牌麗特也有電源再生,不知有沒有師兄用過?
回復

lamhokin 發表於 2016-1-4 12:08

師兄,而家的聲仲會唔會好X粗呢?應該唔會掛,可以講下啲改進嗎?
回復

請問大大,p5/p10是屬於平衡供電的結構嗎?
回復

師兄, 我都想用佢, ... 請問可否pm價錢給我呢 ?
回復

師兄... 請問可否pm 價錢給我呢!
回復

lamhokin 發表於 2016-1-4 12:06
我都有考慮到哩個問題,所以已經無用p5黎供電比大火數野了
加上換左兩部150W A類 mono就更加唔敢插。
宜 ...

師兄, 我都想用佢, ... 請問可否pm價錢給我呢 ?Thx!!!
回復