新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: bigpun1975

[測試報告] 全能戰士 – Gigawatt LC2 Mk3

racewong 發表於 2014-11-4 14:28
我都想試GIGAWATT既老頂電處.

快D試啦,等你除報告呀
回復

racewong 發表於 2014-11-4 14:28
我都想試GIGAWATT既老頂電處.

你自己打去問下啦
回復

yhyueng 發表於 2014-11-3 12:50
我係LC2-MK2用家,我覺得放係Amp比source更好,低頻飽満,結實有力,速度快
我都有興趣upgrade{:5 ...

me too but the price of MK3 should be much higher than MK2 !
回復

依條LC2 MK3我用過一排比power amp ,音色中性,連貫性係佢強項,聽爆棚嘢爆極都有,絶無腳軟,十分淡定,分析力ok可接受,高低音兩頻去得盡,尾音收得幾得禮而且唔亂,定位一般,背景唔夠靜
如果筆直ok建議直上LC3 MK3! 音場大定位好,又靜又黑而且啲聲話嚟就嚟,嚇你一跳,而且力大無窮,分析力好之餘密度好高,聲底有少少似蛇王老頂,但比蛇王更有音樂感同更佳控制力,只係空間感輸比蛇王少少

評分

查看全部評分

回復

Any C Hing can PM the price of MK3 to me and where can buy it?
Thank you!
回復

Sorry, any C Hing can PM the price of LC3 - MK3 to me and where can buy it?
Thank you!
回復

Josephyeung426 發表於 2014-11-5 14:14
依條LC2 MK3我用過一排比power amp ,音色中性,連貫性係佢強項,聽爆棚嘢爆極都有,絶無腳軟,十分淡定, ...

Joe Hing,
大概咩價位?
Thx
回復

victorwk1628 發表於 2014-11-5 14:52
Sorry, any C Hing can PM the price of LC3 - MK3 to me and where can buy it?
Thank you!

線舖 Cable Art
九龍旺角西洋菜街南2T
添置商業中心17樓
Tel:(852)23325850
回復

我唔小心都整左條lc3 比電處用、煲練中、效果正面
回復

gundamfix2005 發表於 2014-11-5 15:18
Joe Hing,
大概咩價位?
Thx

Gundam兄,如果LC2MK3大概6K幾,LC3MK3唔洗一皮!如果鐘情高密度大動態黑背景優良控的力,比多少少買LC3MK3,必中,而且放邊都會ok,拖板除外
回復

Josephyeung426 發表於 2014-11-5 14:14
依條LC2 MK3我用過一排比power amp ,音色中性,連貫性係佢強項,聽爆棚嘢爆極都有,絶無腳軟,十分淡定, ...

LC3-MK3會唔會厚聲咗,無咁清?
可否PM兩條價錢?
回復

Josephyeung426 發表於 2014-11-5 15:35
Gundam兄,如果LC2MK3大概6K幾,LC3MK3唔洗一皮!如果鐘情高密度大動態黑背景優良控的力,比多少少買LC3M ...

仲相當易夾機
回復

yhyueng 發表於 2014-11-5 15:37
LC3-MK3會唔會厚聲咗,無咁清?
可否PM兩條價錢?

師兄,兩條音色大致相近,在音效定位分析力及分隔度方面,LC3MK更上一層樓,改善好大!價錢樓上已公開!
回復

絶對認同!
回復

LC2MKIII 拎$5xxx 咋喎
以1.5m計
回復

Josephyeung426 發表於 2014-11-5 15:35
Gundam兄,如果LC2MK3大概6K幾,LC3MK3唔洗一皮!如果鐘情高密度大動態黑背景優良控的力,比多少少買LC3M ...

回復

但個人認為不配極厚聲或膽機用,因為呢條線是相當厚聲
那是一種厚得來清,而非肥大的厚
回復

sealteam4 發表於 2014-11-7 13:43
但個人認為不配極厚聲或膽機用,因為呢條線是相當厚聲
那是一種厚得來清,而非肥大的厚 ...

絕對認同!
回復

放低音最堅 我都用黎放http://www.hiendy.com/hififorum/ ... hread&tid=75767
回復

放后級也不錯(這后級是parasound A23 mono比JBL Array880用for av的)http://www.hiendy.com/hififorum/ ... hread&tid=75823

評分

查看全部評分

回復