新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 5242|回復: 8

[民生] 遭罵過街老鼠 黃之鋒尷尬躲警官身後

【on.cc東網專訊】 雙學策劃今晚在金鐘佔領區發動「最後一擊」,不過學民思潮召集人黃之鋒懷疑「未上陣先縮沙」,於網上預告自己由於尚在保釋期間,未必能在前線共同進退,似乎暗示自己可能「臨陣脫腳」。而網上近日則流傳一段黃之鋒懷疑在將軍澳遭人指罵的片段。片中有人指罵黃之鋒「過街老鼠」、「搞將軍澳」,又叫他離開以及「返美國」。片段中黃之鋒一臉無奈,不發一言,全程站警員後面,狀甚尷尬。

片段一開始,即見到黃之鋒站在一名警署警長身後,聽到有人不斷大叫「走啦!你以為你好X受歡迎呀?」、「好搞唔搞,搞將軍澳!」,當警員嘗試調停時,又有人向黃大叫「又搵警察保護呀!好驚咩你?!」另有人指黃「咁唔鍾意香港,返美國啦。」中間夾雜粗言穢語,吸引不少途人圍觀。片長1分15秒,期間平日雄辯滔滔的黃之鋒不發一言,只是雙手握拳站在警員身後。

Video/ Source :  on.cc

評分

查看全部評分

Till, 又話預咗坐監既!用保釋期間做借口,無能用!
講就天下無敵!

評分

查看全部評分

回復

ultramanzero 發表於 2014-12-1 11:23
Till, 又話預咗坐監既!用保釋期間做借口,無能用!
講就天下無敵!

條友梗係冇能用啦!佢自己話俾警察多次攻擊下體佢都冇事,足以証明佢一係已做人妖,一係就冇能用!

評分

查看全部評分

回復

佢唔驚畀人打鑊金咩
回復

雖然我都係一個認同西方民主自由價值觀嘅人,但今次見倒呢班雜牌軍搞成咁個鬼樣,唔知點解,覺得好心涼。
其實呢條能仔,一開始都係抱住想出名既心態,佢家陣都得咗啦。
回復

frankyching 發表於 2014-12-10 14:11
雖然我都係一個認同西方民主自由價值觀嘅人,但今次見倒呢班雜牌軍搞成咁個鬼樣,唔知點解,覺得好心涼。
...

條白痴瘋出Q晒名啦,臭名遠播!其他姓黃嘅都唔會改佢地啲仔女做:

蝗痴峰
蝗洋達
蝗郁民!
回復

佔中都算係全港人既公民教育, 今次只係開始. 俾大家睇清楚, 咩叫做talking is cheap.

香港人, 仲有排交學費.
回復

those involved in this occupy movement will not learn the real consequences until a few months later, after they are convicted of what they have done by the court
回復

係公民教育?我就唔係咁認同,總之犯法嘅就點都講唔過去,等佢地班契弟仲冠冕堂皇咁大大聲話,喚醒香港市民,挑! 都唔知邊個醒?邊個未醒?我唔支持你唔係我未明、我未醒,係我唔認同,尤其是班契弟嘅手段,眼高手低。咁第日,政府唔派錢,我又公民抗命囉,佔領港大、中大、乜大物大得唔得呢?
日日都話冇回應冇回應,大佬呀?咪回應咗"唔得囉",你唔係以為有訴求,人地就一定會應承吓話?唔應承就叫冇回應,咩野邏輯呀?
其實有樣野我好耐之前都想同呢D契弟講,但我冇途徑咋。
既然你地成Q日話你地香港人,全香港市民都好支持你地,咁不如你地號召全香港市民, 下一屆立法會選舉時,全港市民投晒俾 梁家傑 毛孟靜 基佬全佢地,一票都唔好俾 自由黨 民建聯佢地,咁日後立法會咪可以要咩有咩囉!?
如果你地覺得,車!冇可能,挑!!! 咁你地就認命,你地係少數啦!唔好一日响處話香港市民、香港市民,我都係香港市民!
我諗佢地先要搞清楚,民主係保障每個人有表達嘅權利,但唔係保證百份百實現嘅權利,而且,佢地除咗講權利,完全冇提過公民義務喎,例如守法啦,等等⋯⋯

評分

查看全部評分

回復