新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 4322|回復: 17

[吹水] 想借呢度 向33發一封公開信 (請勿討論)

我只係一個普通嘅音響及音樂愛好者,唔係二手商人,多年來响33尋覓廉價器材娛樂,非常開心,但自從兩個多月前,發生了變化,網站變得冷清,自己的會員戶口更被冊除,朋友間得知亦遇到相同情況。

我明白每個網站都可以有佢自己既立場,我亦無意挑戰管理員既權力,但就感到極其悲傷。雖然我唔係十分喜歡討論政治, 但難免响一啲討論當中,表達左自己既一點對政治既意見,居然就咁被禁聲、滅聲。仲記得唔夠一年前,有一個網站叫AV科林,就係過度管理,牌子又好,價錢又好,就連連結都唔俾討論,最後就落得消失下場。

曾幾何時網上討論區百花齊放,討論自由, 互相尊重。但而家單單打打、惡言惡語, 非我族類不得好死,咁樣既氣氛,實在可悲。

希望33既管理員明白, 咁多年來,因為網站嘅討論自由同氣氛, 先至得到之前既熱鬧及的規模。但就因為管理員你嘅政治立場,而變得如今既冷冷清清、死氣沉沉, 希望你哋珍惜之前嘅一切, 再咁樣落去,只會得番你哋幾個自己友。

以上既,完全係我個人既意見,與HIENDY網站完全無關,  因為我已經冇辦法响33留言。

我明白我响HIENDY可能已經違規,不過和朋友商量後,決定由我犯險,希望借貴站一點資源,如對貴網站帶來的不便先講一聲對唔住。

評分

查看全部評分

樓主,不到也吧,你不是黃巾亂黨,一定會被封殺,不用勞氣。
回復

我唔係勞氣,只係覺好可惜,明明一個本來每日唔去唔安樂既網站,現在就去到見倒死氣沈沈。
回復

藍巾先係為禍香港的罪魁禍首

評分

查看全部評分

回復

伏喱哩 發表於 2014-12-8 15:27
藍巾先係為禍香港的罪魁禍首

我只係至信33,請唔好响呢度討論政治!!!!!

評分

查看全部評分

回復

可能怕被定為中國封鎖的網站,那中國就無人可上了
回復

嗰度已經冇咩人去了
回復

henrykee 發表於 2014-12-8 15:45

agreed ! 大陸會封你網站,r33 好多內地人睇,Hiendy 曾經都間接過提示過大家講返AV 好過,一盤生意都無計
回復

agree, some HK sites were banned because of that, and some got investigated by HK police.

Some hackers hacked users' passwords and used their accounts to send illegal messages, maybe this is the reason why 樓主 was banned?
回復

我只係想發表對33一封公開信
唔好討論,唔好發表你既睇法,如果唔係你會被定性,不必。
我更唔希望為HIENDY帶黎麻煩。
回復

樓主致信畀Review 33為何不E-mail畀佢地,
又或者喺佢地嘅facebook(如果有)或自己嘅facebook度出,
而係喺另一個forum度出,怕唔怕將本來唔屬於呢度嘅戰爭帶到嚟呢度?

評分

查看全部評分

回復

另外討論區發帖但叫人唔好討論,呢個邏輯有點兒奇怪。

評分

查看全部評分

回復

i have learnt the word "RESPECT", so many years ago.

as long as it is legal, non-harmful and reasonable we shall respect it.
回復

此地不留人,自有留人處!
回復

師兄點解要係兩聲道出post,唔係呢道出
»論壇 › 聊天室› 風花雪月

評分

查看全部評分

回復

本人個33戶口係2001年. 回想起當年, 大家都比較constructive, 會互相幫忙, 有講有笑. 08-09左右, 開始陸續有d新account, 日日響度撩交打, 個forum越來越雜(對唔住用呢個型容詞, 呢個係實際感覺).

去到現在, 有立場冇道理, 只有果個立場才有發言權, 唔同立場固然被各樣方法消失, 唔出聲都係罪過. 呢個, 係香港既縮影.

連網主都係咁做人, 仲可以點? 不如過主.

評分

查看全部評分

回復

henrykee 發表於 2014-12-8 15:45

亨少,咁方向應該相反先啱bor
回復

szekt 發表於 2014-12-8 17:48
亨少,咁方向應該相反先啱bor

中國市場大呀
回復