新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 8632|回復: 36

[吹水] 何俊仁宣布投票否決政改方案後辭職

民主黨立法會議員何俊仁向民主黨提出,在就政改方案投下否決票後,辭去立法會議員職位,以辭職引發變相公投,要求中央推翻人大8.31決定,立即重啟政改五步曲,盡快落實真普選。

++++++++++++++++++

AV仁其實想多D時間屋企 睇AV片、睇川公相?!?
一舉兩得

評分

查看全部評分

those AV photos he viewed last time seemed like 木川's
回復

當初我有份選佢入立法會,宜家辭職,有冇諗過點向選民交代,頂!
回復

民主黨焗住搏一搏,知道乜都唔做下次選舉一定死硬。不過又係攪變相公投,人地建制派好似上次咁唔同你玩又有乜意義。
回復

建制冇人會去替他抬轎
回復

Sea-gull 發表於 2015-1-9 23:21
當初我有份選佢入立法會,宜家辭職,有冇諗過點向選民交代,頂!

收了黑金落袋,還用交代?
回復

係立法會議演員,唔係議員呀!
回復

咁兄台你以後要帶眼識人喇,呢D演員日日唔同台詞嫁。
回復

frankyching 發表於 2015-1-10 21:38

當日海鷗叔冇戴老花眼鏡睇唔清楚,印錯隔離。
回復

補選祇會勞民傷財,無端端又浪費近兩億公帑,根本完全達不到變相公投效果!二億可用來幫助改善偏遠社區設施也不錯呀!

選民投票是投給有能力參選者,是投給個人的,祇是認同某某人的工作能力/熱誠,與政治公投或表達政治立場根本拉不上甚麼大關係!

回復

eCoeCo 發表於 2015-1-10 22:32
補選祇會勞民傷財,無端端又浪費近兩億公帑,根本完全達不到變相公投效果!二億可用來幫助改善偏 ...

黑金犯民正是要這樣
回復

eCoeCo 發表於 2015-1-10 22:32
補選祇會勞民傷財,無端端又浪費近兩億公帑,根本完全達不到變相公投效果!二億可用來幫助改善偏 ...

兄台,你嘅想法雖然係正確,但與現實有D不付呢,從來政客只為選票工作,佢地係唔會理會(都可能冇咁嘅智慧)工作正確與否。
你睇今天歐洲,D政棍就係一日為咗選票,挀錢、只傾向勞工福利,請人容易炒人難,冇財團願望放胆投資,攪倒今日咁。
投票,係投比你憎果個,嘅對手先啱。
回復

佢已經講咗如果民意係支持「袋住先」,佢地都唔支持,咁已經答咗師兄你,佢唔會向選民交待!

問及為何不在政改方案表決前辭職,讓市民就應否將人大決定框架下的政改方案「袋住先」表態,何俊仁推說即使表決前公投泛民「贏咗」,政府亦不會接受,若公投「輸」了,泛民也不會「轉軚」支持方案,故決定先否決,後公投。

回復

你們袋住先,他們$就袋袋平安。

不如猜猜誰是轎夫。又或是大隻講。
回復

frankyching 發表於 2015-1-10 21:38

師兄,咁多年來我都有支持民主黨,之前見佢地冇參與果個乞狗人憎既所謂五區公投,所次上次選舉就繼續支持。
不過經過今次呢個仆街佔中,下次或再下次選舉都咪X旨意再拎到我呢票,頂!
回復

hksarac 發表於 2015-1-10 21:41
當日海鷗叔冇戴老花眼鏡睇唔清楚,印錯隔離。

希望退休前香港仲未被班仆街紅衛兵玩到陸沉已經還得神落!
回復

katsui 發表於 2015-1-11 17:27
佢已經講咗如果民意係支持「袋住先」,佢地都唔支持,咁已經答咗師兄你,佢唔會向選民交待!

選議員入立法會,係希望佢地為市民服務,就算政改袋住先或被否決,之後都仲有大把民生問題需要解決,郁下就辭職選你來把X呀?仲要浪費咁多納稅人資源,真係不X知所謂!

評分

查看全部評分

回復

倒退返上世紀六七十年代。人工每月五百。
回復

Sea-gull 發表於 2015-1-11 18:51
師兄,咁多年來我都有支持民主黨,之前見佢地冇參與果個乞狗人憎既所謂五區公投,所次上次選舉就繼續支持 ...

我早你幾年清醒咗。

仲有,我見倒今日有人遊行,口號係 "財富平均分配"
我問你怕未?
回復

frankyching 發表於 2015-1-11 23:09
我早你幾年清醒咗。

仲有,我見倒今日有人遊行,口號係 "財富平均分配"

民主既極至原來又係走番去共產,怪之得隔籬台咁多紅衛兵!

評分

查看全部評分

回復