新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 2601|回復: 4

[分享] 學民錢詩文昆明被拒入境 被質問有無做過「不好的事」

學民錢詩文昆明被拒入境 被質問有無做過「不好的事」

https://hk.news.yahoo.com/%E5%AD ... A%8B-112900667.html

學民思潮成員錢詩文在昆明機場被拒入境。
學民思潮在社交網站專頁表示,錢詩文下午與家人回昆明探親,抵達機場時被武警截停,並質問她在香港有沒有做過「不好的事」。武警表示不准她入境昆明,由於晚上沒有航班返港,要求她在機場留宵一晚,明日才能回港。

==========================================

哈哈~~~~錢小姐忘記了自己點樣好憎中國大陸,又在垃圾會爆粗,返大陸做乜春??大陸海關唔準你入境,點解唔爆粗大罵大陸海關人員仆街呢!

噢~~~!!!!返大陸探親?大陸有親戚,唔通你阿媽是新移民,妳也是新移民來香港??原來是新香港市民,蝗蟲。
你講得真係好啱!如果對中共/政權有不同意見=返大陸做乜春。
咁大陸好多人都對中共有或多或小嘅批評,佢哋仲留喺大陸做乜春?
唔怪之得咁多中共親人移民喇,完來佢哋都唔妥中共,都覺得返大陸做乜春。
回復

學淫仲恐怖過IS
回復

呢班本土紅衛兵,思想幼稚,心智未開,俾政棍煽動利用仲懵然不知~
事非曲直都未識分,終日徒叫口號,左反右反,最終害人害己,唉!!

香港新一代質素慘過白痴,真係悲哀!
回復

呢班友仔係冇家教o者!
回復