新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 2786|回復: 4

[古典音樂] RCA boxset

剛買了此RCA boxset,但回來開盒發現裡面只有CD,沒有曲目或演奏家嘅介紹booklet,想問問這裡有冇師兄買過此系列boxset,冇介紹booklet是正常嗎?

評分

查看全部評分

nice box set, may have to download from web. But why record co. so cheap?
回復

昨晚試聽了一些Mozart及Beethoven PC,音質都很不錯,唔知係咪跟個盒底印住“24 bit"有關
由於之前未聽過Rubinstein演奏Mozart鋼協,原來他彈奏此類鋼協嘅效果都很不錯
一套boxset可聽到咁多鋼協,都算超值,唯一係唔知點解連本“曲目/演奏家的介紹小書仔”都欠奉
回復

呢個版喺Sony早兩年開始出嘅復刻,超平。裡面得CD同紙皮碟套其他乜都無。
回復

diamondblack 發表於 2015-4-19 14:12
呢個版喺Sony早兩年開始出嘅復刻,超平。裡面得CD同紙皮碟套其他乜都無。

唔該晒,黑鑽師兄
又真係須唔須要咁經濟呀!連本書仔都要慳埋
不過個boxset又真係幾超值抵聽,我會買埋Rubinstein play Chopin嗰套,不過暫時冇貨
回復