新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 8519|回復: 48

[喇叭] 大家千奇唔好買Dali speaker, 香港係冇office, warranty 服務好差.

3月買, 發覺高音冇左聲, 再check warranty card, 原來所有電話都係國內.
再打比原音, 佢話要我自己帶隻speaker 去原音放低, 再call 大陸叫人整.
睇怕有排都整唔好.

我話如果我隻係tower speaker, 係咪都要我搬返去, 佢話係.

大家千奇咪上當.

評分

查看全部評分

咁恐怖
回復

回復

成20K speaker,上門維修service 都冇, 只用了2個月.

回復

拆隻高音出來拿去原音
回復

email 去 [email protected],

彈反轉頭, 係冇呢個email address 的.

不知所謂的公司
回復

甘PK
回復

rickkklam 發表於 2015-5-5 14:49
email 去 ,

彈反轉頭, 係冇呢個email address 的.

华南,以及香港、澳门地区销售经理
陈海伦 - 13902389811
回復

最新update, 大陸office 比左一間香港公司contact 我, 叫我打去找C fu 維修.

希望佢會上門啦.

好彩冇比原音老點我.
回復

吾洗擔心,已和總代理取得聯絡,佢了解緊件事,會覆番我睇下點做

評分

查看全部評分

回復

thank you bigpun1975, 原來係銀聲做維修, 等佢地reply.

原音真係老點我. Dali 真係要同dealer 多多溝通. 邊到維修都唔知.

回復

rickkklam 發表於 2015-5-5 15:20
最新update, 大陸office 比左一間香港公司contact 我, 叫我打去找C fu 維修.

希望佢會上門啦.

Pls check pm, 已和總代理通電話,證實佢今早覆左個email比你,我都pm多次聯絡人Email比你,維修吾洗上大陸,照佢地指示做就得,有咩問題直接打比佢或email佢就得,希望幫到你

評分

查看全部評分

回復

Smart
回復

銀聲真是奶野, 應該只是剛開始代理 DALI, 第一次見銀聲有DALI 也只是剛的HIENDY PARTY 的相.
DALI 又比大陸公司吃了, 前代理比一大代吃了, 之後一年 DALI 也好亂, 2014 AV SHOW 有大位但好像冇貨咁, 我早兩年已說DALI 應該唔可以用住......

看來原音的 DALI 也可能不是銀聲入的貨也不定, 但銀聲就是有心, 負責任, 但日後銀聲同大陸公司 DUE 一定不好做.....而且銀聲只可做香港 MARKET 了.
回復

銀聲service ok, 話會同我follow, 不過佢又要問反dali應該點做.

咁樣唔知要幾耐先有得整.

回復

rickkklam 發表於 2015-5-5 15:54
銀聲service ok, 話會同我follow, 不過佢又要問反dali應該點做.

咁樣唔知要幾耐先有得整.

咁銀聲新同DALI 合作嘛, 而且喇叭好少出問題, 分分鐘你這個是銀聲第一單 DALI 修理 CASE
回復

咁銀聲真係值得一讚 !!!  
回復

rickkklam 發表於 2015-5-5 14:29
成20K speaker,上門維修service 都冇, 只用了2個月.

乜音響d野有上門維修服務架咩。。。我玩咁多年都未試過,可能d野太cheap.....
回復

萬零蚊個十仔都係普通野,我都係自己抬上去,我諗要幾十萬既既器材先有人上門。除非細公司或熟客啦。
回復

上門維修就唔會,不過收送唔少代理都有,但要先安排的多,其實唔太大件自己拿去都好易,就是一些代理地址好難泊車,因為工廠大廈好多時租私家位好少。
回復