新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 3565|回復: 11

[分享] 3美國眾議員在港見泛民 了解港人普選意願

3美國眾議員在港見泛民 了解港人普選意願

【on.cc東網專訊】 民主黨主席劉慧卿、公民黨黨魁梁家傑、工黨主席李卓人及民協馮檢基今早與美國眾議院外交關係委員會亞太小組主席、共和黨邵建隆(Matt Salmon)及2名眾議員,Tom Emmer及Alan Lowenthal會面,了解香港人對真普選意願。

邵建隆在會前表示期望推進普選的發展,爭取無不合理篩選是一件好事,但在推進民主的過程中有不少困難,希望了解泛民議員的想法和憂慮。他又指他們與泛民議員一樣對選舉有很多憂慮,上次的美國總統大選中,初選時10名共和黨的參選人競爭,但只有3至4人彈出,人數不用多,已經足夠讓市民選擇。據了解,4位美國眾議員下午將與特首梁振英會面。

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/ ... 0508_00822_001.html

睇清楚這些漢奸港奸賣港

評分

查看全部評分

香港事關班美國狗賊乜事?
回復

木川 發表於 2015-5-8 15:37

香港事關班美國狗賊乜事?X2
回復

生意黎姐, 明買明賣
回復

「4位美國眾議員下午將與特首梁振英會面......」

啱!屍歪就係港奸賣港!
回復

木川 發表於 2015-5-8 15:37

咁民建聯、自由黨、梁特做乜接見哩班美國佬?不如香港閉關喇!
回復

ivanchan 發表於 2015-5-10 10:09
咁民建聯、自由黨、梁特做乜接見哩班美國佬?不如香港閉關喇!

主人接見客人係禮貌,但係你身為客人你係我哋屋企指手劃腳做乜,唔通想話我哋有大殺傷力武器搵嚟出兵打我哋
呢樣除咗叫做霸權主義我諗唔到係乜
回復

香港事關班美國狗賊乜事?X 3
回復

美:我黨想了解下你哋對今次政改方案嘅睇法。
港:我哋一定會否決今次嘅政改方案。
美:Why?
港:因為唔符合民主要求。
美:但係比之前有進步,可以先為香港人帶黎一人一嘅選舉,現實環境下,對社會最有利,right ?
港:但咁樣做,希望我黨為佢地爭取民主嘅選民,一定唔會放過我地,會用選票懲罰我哋,有好大部分選票會流失。
美:⋯⋯
港:⋯⋯
(設計對白)
回復

泛民議員,就是香港的最大禍害。
2016票債票償。

評分

查看全部評分

回復

其他果三個不值一講但估唔到基哥都變成咁.........
回復

ultramanzero 發表於 2015-5-21 12:18
其他果三個不值一講但估唔到基哥都變成咁.........

吓!!!!馮檢基!!!!呢條友每次講親嘢,只係識得講幾十年前艇居點點點,仲識咩呀!!??廢人一個!
回復