新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 12507|回復: 68

[官方活動] <花絮及討論區> TARALABS X Soulution X YG 全新旗艦線材試聽會

於昨天舉行的TARALABS X SOULUTION X YG試聽會, 終於都完滿結束. 睇番咁多位參加左今次試聽會既會員, 個個都聽到唔捨得走.

今次黎唔到既會員, 真係走晒寶啦. 我作為兩聲道餅主, 唯有出番D相片比你睇下啦.

每次星期六攪SHOW, 我都趕頭趕命. 次次都差D遲到. 好在今次有百事佬幫手, 可以早D到步影左D靚相先.

昨天名望音響東哥為大家安排左既器材分別有

SOULUTION 541

SOULUTION 530

YG CARMEL2

而墊左這套SOULUTION就係六萬蚊一塊既CMS頂級墊塊.

而我鎗王就為大家準備左一系列TARALABS既旗艦線材.

放左喺地下左邊既係旗艦ZERO GME XLR, 而右邊就係二佬ZERO EVO XLR.

仲有一對插左喺機背既接線就係我近期最愛既TARALABS THE 25th XLR.

仲有一對連我都未聽過既GME SPEAKER CABLE連接左530與CARMEL2之間.

而因為GME出現既關係, 新出既MONO HFX地盒亦會A/B比較一下舊款HFX地盒既分別.

開場啦.....

首先我既致謝詞當然唔少得啦,

及後就交比名望音響東哥介紹今天為大家準備既器材.

而我為大家安排既線材試聽, 亦由一對THE 25th xlr開始. 再用同一首歌a/b比較ZERO EVO XLR with HFX地盒, 再用ZERO EVO XLR A/B比較單地盒與雙地盒既分別.

這PART A/B比較單地盒與雙地盒, 令大家都"O"晒咀. 這個雙地盒使用後, 中頻微動態, 分析力, 感染力都強左好多.

最後就將ZERO EVO XLR WITH MONO地盒 A/B比較 ZERO GME WITH MONO地盒既分別.

當大家都聽完GME既威力後, 大家都覺得25th就好像小孩與成年人一樣. GME真係贏好多條街.

所以之後既試聽, 全部都使用一套GME XLR及GME喇叭線去聽聽我為大家準備既CD啦.

因為今次試聽會無叫到會員自己帶碟黎聽, 所以我自己就安排左十幾隻我平時用黎試音既CD分享比大家.

話咁快就聽完個半鐘, 係時侯要影幅大合照先.

影完相個個會員都唔捨得走, 留晒喺度交流聽感, 心得.

而第二場話咁快又開始, 流程同第一場一樣.

19.jpg 20.jpg

當然唔少得大合照啦.

之後班會員完左SHOW後, 仲留晒喺度聽歌, 又係聽到唔捨得走.

總結 : 今次個試聽會真係好正, 好好聲. 在此要再次次謝名望音響東哥, TARALABS代理3T. 百事佬攝影. 最後當然要多謝多次眾會員百忙抽空都黎參加今次既試聽會.

評分

查看全部評分

回復

多謝版主和東哥合辦此活動
比較是殘酷的……GME作為旗艦實在太強了……無論密度分析力分隔度都大幅拋離……
回復

簡簡單單成個組合好靚
回復

bigpun1975 發表於 2015-6-27 18:17
簡簡單單成個組合好靚

簡簡單單就半球有多
回復

Very enjoyable event! Thank you so much for organizing this meeting.
回復

多謝 Hiendy 的安排令小弟有機會體驗天價缐材
回復

chowchowchow 發表於 2015-6-27 18:41
簡簡單單就半球有多

連埋線過一球了
回復

雙地盒太太太強
回復

chowchowchow 發表於 2015-6-27 18:41
簡簡單單就半球有多

買啦!demo線再平D,gme等緊你
回復

lwk10 發表於 2015-6-27 21:28
買啦!demo線再平D,gme等緊你

師兄都應該參與入手GME
回復

殘酷。目前在家聽哥哥的'追',校長的級數與二佬及大哥的差太多了。但是考慮$,收貨啦。
回復

鎗王今次帶左約16CD好正,平行線頂班,好正大開眼界,最平禾條都買起
回復

kcichung 發表於 2015-6-27 22:30
殘酷。目前在家聽哥哥的'追',校長的級數與二佬及大哥的差太多了。但是考慮$,收貨啦。 ...

禾都聽緊哥哥,好彩尚算收貨,一額汗
回復

人刀癲
回復

tst123 發表於 2015-6-27 21:49
師兄都應該參與入手GME

李生咪笑我啦!我套嘢襯唔起鳥,襯你果套就差唔多 入啦!平過市面,手快有手慢冇。
回復

lwk10 發表於 2015-6-27 23:25
李生咪笑我啦!我套嘢襯唔起鳥,襯你果套就差唔多 入啦!平過市面,手快有手慢冇。 ...

李生唔知幾時先可以衡破這關口 (貴線)...
回復

多謝版主和東哥借出場地合辦此活動
GME勁同正就預咗,但對座地仔有咁嘅表現又係意料之外,只不過價錢都唔係小野
回復

c7c 發表於 2015-6-28 13:46
多謝版主和東哥借出場地合辦此活動
GME勁同正就預咗,但對座地仔有咁嘅表現又係意料之外,只不過 ...

UPDATE左當日相片啦.
回復

racewong 發表於 2015-6-28 14:45
UPDATE左當日相片啦.

槍王,梗係唔捨得走喇,呢D級數嘅器材同線材平時去到代理邊敢叫人試機呀!

最可惜係唱盤冇駁線,如果唔係就可以聽到經Kondo升壓牛出嚟嘅小鄧"小城故事"歌林版!

評分

查看全部評分

回復