新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 6397|回復: 4

[DIY 胆機] 又改裝SunAudio SV-2A3-Part 2

終於完工!

今日終於有時間砌下半場!

http://blog.xuite.net/richards828/hkblog/324478172

評分

查看全部評分

回復

比多資料
回復

上一手個師父係高手黎,佢甘接,可以用盡組初級,電感量大D,對低頻較有利,始終2A3功率細,要提高功率,降底輸出牛阻抗,亦係一個好辦法。相會失真唔會大好多,至於陰極電阻改戊1.5K,最有可能係,條新1.75K Load Line,不超出屏耗下,電流要降低一D。唔知是否猜中?
回復

baker.steven 發表於 2015-7-25 08:51
上一手個師父係高手黎,佢甘接,可以用盡組初級,電感量大D,對低頻較有利,始終2A3功率細,要提高功率, ...

應該係用盡個次級,電感量用到盡!而接16 ohm(玩8 ohm喇叭)及3.5K這個接法我都係估佢想要多d輸出功率!

但是陰極用1.5K這個就.....................................我唔識是什麼原因!

所以我咪講『真係可能是我見識少!』
回復