新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 33580|回復: 61

[有獎遊戲] HIENDY五週年呈獻 - 投選你最喜愛的「論盡TWO鎗佬」片頭

從第一集「論盡TWO鎗佬」面世之後,大受廣大Hi-end發燒友追捧,鎗王更一度在街上被會員截停詢問音響問題,可見其受歡迎程度已今非昔比。有見於此,百事佬為配合鎗王的星級形象,特別為他度身訂造劇本,和夥拍一眾攝影大師,出動過百萬跑車及名表,並邀請到榮獲2014年度新城勁爆新人王 - - 丁悅小姐 情商客串,拍製了一段片頭,在每次「論盡TWO鎗佬」節目時播放。

我們合共剪輯了五個「論盡TWO鎗佬」片頭版本,希望各位會員投選你最喜愛的作品作為日後「論盡TWO鎗佬」的Opening。鎗王是次有破格演出,保證讓大家刮目相看,絕對不能錯過!請把握機會,投上你最神聖的一票!

截止日期為2015年8月31日,結果將於9月2日公佈。鎗王會在投選勝出片頭的會員當中,抽出三位幸運兒送出神秘禮品,請大家踴躍參與,謝謝!

註:如果投票結果相同,將由鎗王版主決定那一段片勝出。
單選投票, 共有 86 人參與投票 查看投票參與人

投票已經結束

19.77% (17)
15.12% (13)
46.51% (40)
6.98% (6)
11.63% (10)
您所在的用戶組沒有投票權限

評分

查看全部評分

片頭 - 1

片頭 - 2

片頭 - 3

片頭 - 4

片頭 - 5
回復

請問第一集在那裏?
回復

點解個樣都唔似鎗王嘅
回復

個人認為1同4比較好,如果將4的影車鏡頭加番多少少落1到就最好,第5最喜歡最尾個 [論盡TWO鎗佬] logo,2同3係架lift內的細節位太急。純個人意見
回復

jack331 發表於 2015-8-19 10:10
個人認為1同4比較好,如果將4的影車鏡頭加番多少少落1到就最好,第5最喜歡最尾個 [論盡TWO鎗佬] logo,2同3 ...

個人認為1同3比較好. 我喜歡3,"頂沒有反應 拿錯遙控" , 鎗王交足戲.

評分

查看全部評分

回復

eds60 發表於 2015-8-19 12:22
個人認為1同3比較好. 我喜歡3,"頂沒有反應 拿錯遙控" , 鎗王交足戲.   ...

有無聽埋配樂?
回復

Yes, I like the first 23 second.

評分

查看全部評分

回復

聽埋配樂所以鐘意2囉.....
尾段鎗王交足戲....
回復

3 夠鬼馬 i like it
回復

每段都有可取之處, 亦可做得更好.

純貪玩!
回復

hohoiho 發表於 2015-8-19 18:59
每段都有可取之處, 亦可做得更好.

如:

識咩野丫,要戴左黑超睇先進入到佢地個世界
回復

我鐘意#3,剪得夠電影感
如果23~25秒丁小姐回頭時用慢鏡更perfect
(雖然已經慢鏡,但我覺得可以再慢一些)
回復

Like No. 3, acting, editing, music 104105yewj76tlokk6vo2h.png
回復

哈哈!好頂癮,制作認真。Like 爆。

套用最憎條友果句:真係忍唔住笑。

回復

回復

pepsiman 發表於 2015-8-20 09:38
慢用...

http://www.hiendy.com/hififorum/forum.php?mod=viewthread&tid=78668&highlight=%E ...

唔該。

評分

查看全部評分

回復

我揀No.1
回復

我覺得鎗佬咁嘅身型仲着西裝,應該配番架開篷賓利咁就靚晒
回復

個人認為各短片都有電影元素(名車,名錶,美人, life style, 搞笑等),但缺乏愛情及動作情節.但因為是短片關係,再加2元素可能令短片變成電影,建議結合兩項元素,只加插一愛情動作情節.

評分

查看全部評分

回復