新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 6744|回復: 13

[分享] 今日真黑仔,部Pioneer BDP LX88冇聲冇畫

拎過去代理維修,代理話部機個軟件upgrade過,冇左一年保養,要換過個主板,要成$3980,各位ching買機時要留意
部機先買左3個月,都唔知點算好
回復

軟件upgrade過 = 冇左保養 !?   
回復

from official firmware upgrade or jail break by tobo?
回復

claero 發表於 2015-8-26 13:32
from official firmware upgrade or jail break by tobo?

相信不是原廠,不過從未聽過JB後會出現這個問題
回復

try  ask the guy  who sell these firmware
回復

我係買機時店家幫我JB的,我今日下午去過舖頭問過,佢地話幫我同維修個到跟進,依加我係到等緊消息
回復

凡改動過都會失去有原保, 呢點好正常咪叫果間舖頭死掂佢囉, 但事前有講明你都有責任賴唔得晒人
回復

taion 發表於 2015-8-26 20:15
我係買機時店家幫我JB的,我今日下午去過舖頭問過,佢地話幫我同維修個到跟進,依加我係到等緊消息 ...

希望師兄吉人天相
回復

akira11092 發表於 2015-8-26 23:05
凡改動過都會失去有原保, 呢點好正常咪叫果間舖頭死掂佢囉, 但事前有講明你都有責任賴唔得晒人 ...

我買機時舖頭冇明確講明話JB後會唔保修,所以依家舖頭攞左我張維修單幫我跟進,依家舖頭唔會再同客JB,所以日後買機時要自己捻清楚
回復

taion 發表於 2015-8-28 09:55
我買機時舖頭冇明確講明話JB後會唔保修,所以依家舖頭攞左我張維修單幫我跟進,依家舖頭唔會再同客JB,所以 ...

多謝c兄提醒
回復

但我剛入手LX58 又話是原廠JB , JB後都有保養播,
回復

terry0089 發表於 2015-8-31 15:27
但我剛入手LX58 又話是原廠JB , JB後都有保養播,

壞左,law去pionner都係不受理
回復

虛驚一場,應該唔關部機事,可能係條HDMI線的問題,JB後代理就唔會維修,要將部機set返做原廠設定佢地先會幫你整,如日後部機有問題要維修,就唔好直接帶JB過的機去維修,一定要reset過部機
回復