新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 6083|回復: 12

[分享] 丁悅~我的不死

丁悅最新派台歌 : [我的不死]

評分

查看全部評分

好聽與否,都想大家俾啲意見.

請指教
回復

Fayefei 發表於 2016-3-3 08:43

請指教

EE你放佢嗰啲歌錄音都幾差噃! 根本聽唔到真實係点!

呢輪電視睇過佢同其他兩個女仔啲宣傳片段只係唱幾秒, 就覺得佢應走 "大聲高歌" 路線, 唔太適合慢/斯文歌!

評分

查看全部評分

回復

GREENSPAN 發表於 2016-3-5 21:22
EE你放佢嗰啲歌錄音都幾差噃! 根本聽唔到真實係点!

呢輪電視睇過佢同其他兩個女仔啲宣傳片段只係唱幾秒, ...

C HING,
youtube條Link確係5多好聲
不如到以下呢條link度試聽呀
http://www.rockinmusic.net/album_detail.php?id=199
回復

Fayefei 發表於 2016-3-6 07:08
C HING,
youtube條Link確係5多好聲
不如到以下呢條link度試聽呀

EE 聽完啦, 我覺得係唱法問題,  因為佢壓低把聲唱歌令人感覺有如班 "冇聲" 歌手一樣. 你睇吓台灣啲歌手個個都有聲嘅.....我唔係話大聲就好而係要有聲.

我睇嗰幾秒宣傳片明顯佢係"有聲"嘅, 而且屬大聲公, 我就覺得佢適合走如杜麗莎風格.......

利申: 老古董觀点, 可能同時代脫節.

評分

查看全部評分

回復

GREENSPAN 發表於 2016-3-6 21:37
EE 聽完啦, 我覺得係唱法問題,  因為佢壓低把聲唱歌令人感覺有如班 "冇聲" 歌手一樣. 你睇吓台灣啲歌手個 ...

C HING確係有耳仔....
佢的確是大聲公一族泥架.
仲係海豚音天....

評分

查看全部評分

回復

Fayefei 發表於 2016-3-7 08:41
C HING確係有耳仔....
佢的確是大聲公一族泥架.
仲係海豚音天....

會唔會係監製個人口味要佢咁唱法?

睇吓台灣啲正嘢....... 聽同睇都好舒服!

https://www.youtube.com/playlist ... hVLJGUJZdyRjQN9dAkw

https://www.youtube.com/results? ... %E8%90%AC%E6%AD%B2+

回復

GREENSPAN 發表於 2016-3-7 19:39
會唔會係監製個人口味要佢咁唱法?

c hing, 這首歌是有點progressive rock 的風格, 所以唱歌的風格要配合返.
但一位廿一歲的小女孩始終要繼續雕琢, 到時大家必定會另眼相看

評分

查看全部評分

回復

Fayefei 發表於 2016-3-25 12:25
c hing, 這首歌是有點progressive rock 的風格, 所以唱歌的風格要配合返.
但一位廿一歲的小女孩始終要繼 ...

GooD LucK!  

評分

查看全部評分

回復

Fayefei 發表於 2016-3-3 13:43

請指教

有型格,但唱功要加把勁,有時真係吾明,D乜監製黎,透氣聲咁大,錄都錄好D,
好似長頸女歌手咁,都吾知有冇用心去練歌,唱歌又話得獎。
回復

cyncup 發表於 2016-8-11 23:50
有型格,但唱功要加把勁,有時真係吾明,D乜監製黎,透氣聲咁大,錄都錄好D,
好似長頸女歌手咁,都吾知 ...

多謝C HING寶貴意見.
會多加留意.
講返少少.....原來呢首歌風係Gothic Rock, 而非progressive rock
回復

妳有冇聽過葉巧琳,吾錯
回復

Fayefei 發表於 2016-8-12 13:35
多謝C HING寶貴意見.
會多加留意.
講返少少.....原來呢首歌風係Gothic Rock, 而非progressive  ...

妳有冇聽過葉巧琳,吾錯
回復