新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 7755|回復: 39

[黑膠系統] 部YS AUDIO BALANCE P2好夾我部ARC前級

作為一部唱放, 有六段Gain調節, 有反相, 有兩組MC輸入, 一組MM輸入。

論功能真係無得頂!

最正係夾我粒Accord頭 & ARC Ref5se。。。

唔通我今次又中毒?!

評分

查看全部評分

回復

中毒買咗咪仲好。比起你有興趣的 Audio Research 平好多。

評分

查看全部評分

回復

買啦買啦
回復

真定假呀?乜都話毒乜都話夾。。。
回復

xlarge 發表於 2016-6-8 06:22
真定假呀?乜都話毒乜都話夾。。。

猩猩, 上黎聽下咪知囉
回復

eds60 發表於 2016-6-8 04:10
中毒買咗咪仲好。比起你有興趣的 Audio Research 平好多。

這正是我的考慮
回復

其實我一路都鍾情於E一類的本地品牌產品是有幾大原因的~~其一:是自己玩的音響是偏冷門(單端直熱三極膽機), 有名的外國品牌廠家不多而且價格高昂, 其二:本地品牌產品的零件可以任意組合, 什至用上不計成本的發燒零件, 其三:維修/摩改的方便情度與專業意見, 最後便是窩心的售後服務~~話說昨午上了NELSON度吹開黑膠水, 最後決定做隻電源穩壓/降壓牛比黑膠唱盤的馬達用(因本身用開他代理的ZORIN AUDIO唱盤, 唱盤馬達是用110V輸入台灣市電電壓的~~直到晚上NELSON致電給我叫我降壓牛不用做了~~原因是他聯絡了台灣生產商黃生~~話黃生決定會生產一款控速器給其下唱盤馬達用, 同時可兼顧220V/110V的電源輸入~~之後再在MESSENGER與生產商黃生取得聯絡, 再由他證實將開發的新產品~~之後望著家中的鐘, 當時已原來接近晚上十點了~~對於可以在這些時間可直接接觸產品的設計者而又可反映對產品的意見, 對這窩心的專業與熱誠的生產商~~叫我如何不專一地支持他們的產品呢? 對上一次當唱臂完成升級後, 黃生亦有第一時間詢問我效果如何, 當時都是晚上時間, 如果一個對產品無執著及熱誠的人又如何可以提供這般的優質又窩心的售後服務呢?

評分

查看全部評分

回復

………………漏了個……"很"字!
回復

即磅啦,唔好兩頭岸喇
回復

毒死你就啱X2
回復

試新型號啦
回復

比咗銭就解毒啦
回復

yhyueng 發表於 2016-6-8 15:38
比咗銭就解毒啦

直頭解脫添
回復

鎗王兄部YS膽後級仲未試完又身痕,YS真係好毒呀!
回復

板主又胆毒發作,件件攞胆。
回復

槍王比錢就得咯,邊使咁多廢話?
回復

racewong 發表於 2016-6-8 09:04
這正是我的考慮

Kevin兄所講真係其他外國品牌比唔到,相對又唔貴,買啦!
回復

mufans 發表於 2016-6-8 18:18
Kevin兄所講真係其他外國品牌比唔到,相對又唔貴,買啦!

我諗如果要有齊Balance P2的功能, 以及聲音上的表現, 我諗外國牌子起碼要四五萬先落到樓
回復

ThomasLi@FB 發表於 2016-6-8 16:31
板主又胆毒發作,件件攞胆。

T, 我都想入手ARC Phono 3, 可惜銀根短缺。

如有機會, 我都想試下這部Balance P2與Phono10的分別有幾大。
回復