新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 7487|回復: 8

[電源線] 試組合成Synergistic Research Black UEF 最靜電源線

近日買左條幾抵玩的電源線
Synergistic Research Black  UEF AC Power Cord
由於小弟近期想搵d厚聲自然唔好大銀聲底的電源線去配搭一下自家器材,於是得友人相借呢條Synergistic Research Black
試放落前級,佢厚潤得來唔太搶,平平實實有料到非常配合我系統需要
如果你想搵搶眼的,有特別個性的,懶高級的,高貴的,叫人羨慕的,吸晴的電源線,對不起,呢條SR black唔係呢類
但你聽聲收貨的,要抵玩的,厚聲的,自然的,分析力還好的,低頻實淨又好質的
呢條玩得過
但我唸點樣先可以讓佢成為一條最利害最靜的電源線呢? 出下術有機
就係用兩條 ,中間加個中村牛仔
咁玩比前級用,雖然都唔平,但我好滿意
兩條SR black駁個中村牛仔,前級,訊源用無撼
補充:SR black兩條加埋唔駛一皮
中村牛就朋友讓比我,我都唔知正價幾多,但極有料,落左中低好強效,三頻都好左

評分

查看全部評分

師兄見你後面有個 stillpoints aperture 咼,能減少駐波嗎?
回復

粒telos mini q 用後感覺如果呀? 會乾淨左?
回復

kmr 發表於 2016-6-12 22:25
粒telos mini q 用後感覺如果呀? 會乾淨左?

呢類產品唔同系統最好自己實試
我的經驗是一般用上馬上靜左,中低雜噪改善明題,三頻和空間感都因些受惠,但和大個部比,呢粒細的有一缺點,就是最高超高音有輕微影響減弱
大個部就唔會有咩cut野,全面d,但佢放大或講強化左你系統的音響,有些人的系統受不了強化就會覺得太恆,大標,太唔自然,甚至有朋友試後音場太後,這些其實我個人認為都是你系統的放大,即本身的不平衡更現形
回復

Seamteam4兄,用相同價錢買條較高型號會唔會更好?
回復

eds60 發表於 2016-6-13 06:47
Seamteam4兄,用相同價錢買條較高型號會唔會更好?

我都唔明點樣用兩條Black駁埋一齊?
回復

racewong 發表於 2016-6-13 09:11
我都唔明點樣用兩條Black駁埋一齊?

加一個電處。

牆蘇、電源線、電處、電源線、機
回復

eds60 發表於 2016-6-13 09:21
加一個電處。

牆蘇、電源線、電處、電源線、機

我都係做緊的相似既事, Fuse箱直出電缐, 先入條powerbar, 再入power conditioner. 原本係可以直入power conditioner, 但發覺加條powerbar過過冷河, 系統穩定同耐聽左

評分

查看全部評分

回復

ChuBill@FB 發表於 2016-6-13 09:48
我都係做緊的相似既事, Fuse箱直出電缐, 先入條powerbar, 再入power conditioner. 原本係可以直入power c ...

咁得意? 我反而係獨立線直入ISOL8, 再由ISOL8出Ps8比套黑膠系統
回復