新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 12677|回復: 31

[附件] 附件分享 - Wilmer 小小小地盒

附件分享 - Wilmer 小小小地盒

地盒越大越見功效, 這是我輩發燒友所認知的事情, 咁點解馬Sir要設計D小地盒呢?

是咁的。。。

馬Sir設計地盒概念係主張一機插一個地盒, 當然如果環境許可, 就老虎都要大地盒, 仲係越大越好添! 但話分兩頭, 香港地小人多, 邊有咁多位可以放咁多地盒丫, 所以最終馬Sir就設計左這款小小小地盒, 仲送多塊靚靚亞架力膠底板比你, 講到造功我就十分Like!
全套小小小地盒加埋塊亞架力膠塊, 都唔夠半部機既闊度, 啱晒我地依一類環境鬥士!

至於功效, 在我的屏風組合裡, 最大改善係插Phono, 尤其係依家部YS AUDIO BALANCE P2. 當插左一個小地盒後, 毛噪感無晒, 仲要人聲樂器的地位再立體左! 這小小小地盒的功效一D都唔輸比佢D大地盒喎!

人總是貪心的, 我試下將兩個地盒插晒入Phono, 聽感上同插一個地盒時係差唔多!
我諗馬Sir設計這小小小地盒的原意都是比用家一機插一盒, 所以再插多都幫唔到D咩手。

咁我唯有將這小小小地盒的另外兩個插喺對YS AUDIO Mono 300s度啦! 插後再聽多兩首歌, 我就打比馬Sir話佢果三個小小小地盒有D料到喎, 雖然盒仔細細, 但改善顯著! 尤其插Phono果Part, 已值得我要據為己有! 再插埋兩部Power Amp, 要立即過數比馬Sir添! 不過最後都要問埋, 究竟這套小小小地盒幾錢?

實價 $2800 連三條地線

評分

查看全部評分

版主,你个唱盘有冇接地盒?
有,是接唱盘边个位?
回復

又一本地佳作!以不足三千元的代價,換來心靈上小小的慰藉,  不論聽感上有多大改善,總會心帚給各位發燒友蹅實咗的感覺。如果推出先試後買我諗條隊由馬Sir公司推到上水呀!有空都要去聽下先!

評分

查看全部評分

回復

鎗王,又有好野介紹 ,比錢入了三個地盒 ,你駁ARC膽前級 ,相信效果和唱放效果一樣強
回復

wildmanhk 發表於 2016-6-17 14:04
又一本地佳作!以不足三千元的代價,換來心靈上小小的慰藉,  不論聽感上有多大改善,總會心帚給 ...

係可以比 deposit 借,唔啱 full refund,不過嚟緊我出 trip 幾日,下星期四後先開舗
回復

之前都想加個地盒比部膽前用, 但又冇位, 見呢個地盒細細, 可能夠位放置, 而且價錢又唔算貴, 得閒問下馬SIR可唔可以單買1個比膽前用先
回復

kelvncyl 發表於 2016-6-17 14:40
之前都想加個地盒比部膽前用, 但又冇位, 見呢個地盒細細, 可能夠位放置, 而且價錢又唔算貴, 得閒問下馬SIR ...

單賣一個無亞架力塊送喎
回復

racewong 發表於 2016-6-17 15:54
單賣一個無亞架力塊送喎

最慘係就算買晒3個, 可能都係要分開放先放到3個, 所以塊亞架力都冇位放

到決定入手時, 再問馬SIR細地盒係咩SIZE, 再諗下點安置
回復

kelvncyl 發表於 2016-6-17 14:40
之前都想加個地盒比部膽前用, 但又冇位, 見呢個地盒細細, 可能夠位放置, 而且價錢又唔算貴, 得閒問下馬SIR ...

個盒唔大真係易入屋好多!
引死人咩!
回復

我都想買一個插Phono
回復

不如團購呀?我又想要一個,有無多二位Ching想買一個試下先呀!夾齊三個揾日上馬Sir喥!
回復

wildmanhk 發表於 2016-6-17 16:46
不如團購呀?我又想要一個,有無多二位Ching想買一個試下先呀!夾齊三個揾日上馬Sir喥! ...

有興趣
回復

kelvncyl 發表於 2016-6-17 16:21
最慘係就算買晒3個, 可能都係要分開放先放到3個, 所以塊亞架力都冇位放

到決定入手時, 再問馬 ...

比隻CD比你做參考啦
回復

racewong 發表於 2016-6-17 17:13
比隻CD比你做參考啦

原來1個係咁細, 咁3個細盒連亞架力, 可能只係2隻普通CD盒既SIZE
回復

kelvncyl 發表於 2016-6-17 17:45
原來1個係咁細, 咁3個細盒連亞架力, 可能只係2隻普通CD盒既SIZE

回復

咁…生活就更添美啦
回復

又幾細喎,同上個星期音響展中見一個雲石金之塔地盒size差不多,但馬sir呢款實惠好多!平平地買嚟試下都唔錯,我同Wai Ching都想買一個,仲有無Ching夾呀?
回復

如果馬Sir 可設計埋個亞膠力架可以疊高多三、兩層,相信市場需求仲大呀!

評分

查看全部評分

回復

我相信有需有求,只係成本會多啲!
回復

wildmanhk 發表於 2016-6-17 18:43
我相信有需有求,只係成本會多啲!

砌積木? 層層疊?
回復