新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: wilmerworkshop

[附件] 我又玩地線,純銀,multi-shield,一雞兩味

試過整條jensen 2mm+插頭由農夫地盒隊落牆
個感覺就好似加左條線+頭既味落成套系統到
尤其是個頭,換一種就同電源線換頭個反應一模一樣,要夾機
回復

咁就明白哂。多謝威馬sir指教!
回復

darkfrank 發表於 2016-6-24 18:46
試過整條jensen 2mm+插頭由農夫地盒隊落牆
個感覺就好似加左條線+頭既味落成套系統到
尤其是個頭,換一種就 ...

DIY 難夾好正常,因為冇可能不停買野只為左試右試,亦只能買到有零售嘅材料,要好熟材料品牌個性先可以提高命中率

Jensen 算幾重味,一定唔可以夾古河,夾台灣 iEGO 會平衡 d
回復

wilmerworkshop 發表於 2016-6-24 14:47
嘩!我忙到甩轆你唔知之嘛。。。。

有唔係忙生仔,忙到甩雞都冇問題啦,唔忙冇錢賺。
回復

威馬sir, 請pm價錢
回復

威馬sir, 請pm價錢 ..
回復

威馬Sir, 請問純銀地線幾錢? Thanks!
回復

第一批已經冇晒,第二批生產中,由於此線結構比正式電源線更複雜,産能會偏低,建議大家盡量唔好口頭訂貨,多謝各位老闆
回復

威馬兄, 請PM 價錢
回復

用了條線一個星期,原來只駁到一部 DAC 的 30 磅地盒,再插呢條線都仲有唔少改進。So far 呢聲係精緻咗,更立體。不過可能因為咁,個音場微微收咗。但整體係好正面!

評分

查看全部評分

回復

PhantomGTR 發表於 2016-8-23 19:28
用了條線一個星期,原來只駁住一部 DAC 的 30 磅地盒,再插呢條線都仲有唔少改進。So far 呢聲係精緻咗,更 ...

回復

請PM價錢。
回復

請pm價錢啊!謝謝!
回復

請PM價錢!謝謝!
回復

用咗兩星期,呢條線的效果真係好明顯同好正面,聲音 live 好多,音場更真實立體更闊更高密度。唔可以唔用。

評分

查看全部評分

回復

PhantomGTR 發表於 2016-8-31 22:18
用咗兩星期,呢條線的效果真係好明顯同好正面,聲音 live 好多,音場更真實立體更闊更高密度。唔可以唔用。 ...

回復

因為前晚移動過呢機,唔為意整鬆咗呢條線。琴晚開機時呢聲好唔得,我同我老婆即係叫咗出嚟,部機係咪有嘢壞咗?好彩好快認得呢種聲...... 插返實條線後一分鐘內呢聲就正常返。同我老婆解釋完後,佢話乜以前呢聲原來係咁樣架?唔怪得呢排咁好聲.........

其實頭個一兩日我都有刻意比較過插同唔插的分別,係有,但無咁大。現在只係用咗兩星期,個分別大到真係自己都唔信。

評分

查看全部評分

回復

威馬兄, 請PM 價錢.
Thank you.
回復

PhantomGTR 發表於 2016-9-2 10:42
因為前晚移動過呢機,唔為意整鬆咗呢條線。琴晚開機時呢聲好唔得,我同我老婆即係叫咗出嚟,部機係咪有嘢 ...

回復

不經不覺用咗呢條線一個月,在幾次有意無意甩咗呢條線後,發覺原來個效用非常大。

有幾大?如果你有玩地盒,而且覺得地盒對你套系統係有明顯幫助,咁加唔加馬 sir 呢條地盒線,就如你套系統,有接地盒同無接地盒個種幅度的分別。

在我 case, 我係 30lbs 的地盒,但佢條線令我套機真係完全變成另一個層次。

利申:早兩日我先又入多一條俾另一個地盒仔用,一新一舊(其實都只係一個月),發覺呢地盒線都係要煲的,個聽感分別都幾明顯。 

評分

查看全部評分

回復