新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 9603|回復: 33

[商戶廣告] Aries Mini 加專用LPS 套餐 By CAS Workshop Hong Kong

近日小店有幸成為Auralic的經銷商,立即為其下產品Aries Mini 設計一大一細兩個型號的LPS(線性電源)
選擇了最合適的線路,由於小店的出品每個焊點都有小弟親手主理,今次選擇用上ETI Research的焊錫.
真正油麻地製造,希望各位師兄多多支持(其實小弟唔止ONLY識改OPPO),但由於手得一對貨期會比較慢,多多包涵.
小弟亦研究緊加ram同改FEMTO Clock的可行性

Aries Mini 專用LPS 大小兩版
大版可墊於Aries Mini 下面比較襯托
用上箭豬牛,
IEC 古河FI-06(R) NCF,
美國製保險絲座,台灣製2.1DC輸出左。
亦用上Mcap於線路上。
最特別的是此版本並沒有開關掣,因為此版本備有雙重保護線路,如於輸出短路時會暫時停止輸出。
細版更容易擺放適合空間小的地方,
IEC用上古河FI-03(R), 英國 Talema 密封牛,此版本亦設有保護線路,遇上短路時亦會暫時停止輸出。
兩個版本均附上50 cm內台灣製插頂DC到DC線,線材會用上Oyaida 最新出的102-SSC線材。
發燒級師兄可另購Oyaide DC頭及用上Neotech 7N OCC 銅或方芯銀。
大版套餐價$5880
細板套餐價$4580
購買套餐同時可以超級優惠價玩購各種保險絲及WA Quantum 貼紙.

Aries Mini 專用LPS 大小兩版
IMG_6433.JPG IMG_6431.JPG IMG_6434.JPG IMG_6435.JPG IMG_6436.JPG
大版可墊於Aries Mini 下面比較襯托
用上箭豬牛,
IEC 古河FI-06(R) NCF,
美國製保險絲座,台灣製2.1DC輸出座。
亦用上Mcap於線路上。
最特別的是此版本並沒有開關掣,因為此版本備有雙重保護線路,如於輸出短路時會暫時停止輸出。
IMG_6442.JPG IMG_6443.JPG IMG_6444.JPG IMG_6441.JPG
細版更容易擺放適合空間小的地方,
IEC用上古河FI-03(R), 英國 Talema 密封牛,此版本亦設有保護線路,遇上短路時亦會暫時停止輸出。

兩個版本均附上50 cm內台灣製插頂DC到DC線,線材會用上Oyaida 最新出的102-SSC線材。

發燒級師兄可優惠價另購Oyaide DC頭及Neotech 7N OCC 銅或方芯銀作過機線.

大,細版套餐價請PM或到小店Facebook Fans Page查詢.

購買套餐同時可以超級優惠價換購各種保險絲及WA Quantum 貼紙.

評分

查看全部評分

真材實料
回復

多謝師兄支持
回復

想問問果兩款線性牛要幾錢? Thanks!
回復

Casper728 發表於 2016-7-13 01:06

check pm plz
回復

回復

想問Aries Mini 加專用LPS 套餐要幾錢? Thanks!
回復

師傅, 小小意見, 我見你用隻牛有兩組次級, 如果分開做雙半波, 會否比併聯全波好聲?
雙半波會浪費左一半牛的power,但我諗隻Aries唔使用咁多, 隻牛30VA也不細.
用雙半波可以減少整流二極管的噪音.

評分

查看全部評分

回復

回復

請問大版LPS幾錢? thank you
回復

obee 發表於 2016-7-13 09:58
師傅, 小小意見, 我見你用隻牛有兩組次級, 如果分開做雙半波, 會否比併聯全波好聲?
雙半波會浪費左一半牛的 ...

雙半波點解會浪費左一半牛的power呢?

可惜ga係要大廠牛就要跟佢出ga spec,我呢d細鋪未有能力同大廠訂唯有作出少少讓步.

回復

Want to know both price of LPS ? Thx
回復

check pm plz
回復

現提供一套比師兄試玩.放下按金即可.
回復

小店今年我無份放av show,希望做返d優惠比hiendy ga師兄.由即日起到8月31號前套餐有九折優惠,黎買ga時候記得講係hiendy師兄,謝
回復

您好,留意到你有做綫性牛給ARES MINI,請問如只買牛要多少錢?
回復

請問setup係唔係一定要用ipad/iphone ?我只有android device
回復

kc2wong 發表於 2016-8-8 11:55
請問setup係唔係一定要用ipad/iphone ?我只有android device

師兄你好,主要都係比iOS系統使用
回復

kc2wong 發表於 2016-8-8 11:55

我為左用呢部機特登出左部iPad air2
回復

神風怪盜kid 發表於 2016-8-17 00:40
我為左用呢部機特登出左部iPad air2

其實我有部iPad air 2,但大半年前跌咗落張床條罅度執唔返。今朝浩大工程地搬開場床執返佢出嚟。應該都會準備入手,不過都仲諗緊買邊隻牛好
回復