新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: diary_yuan

[電源線] 無錢學人玩戰神!

willip 發表於 2017-5-22 11:02
當廠方 (Nordost) 說明/確認 Odin 沒有散缐, 散缐從何而來?

你不會也認為赤柱的 polo 是正貨吧?

赤柱Polo正貨有何出奇,是廠商多造作出事保險,你應去知道廠商是怎樣運作的。Prada都有Outlet,你又當假野?

還有,這裡有很多師兄都有用戰神作其他用途,不限電源和訊號線。
回復

kei8864 發表於 2017-5-25 04:39
升級某某電源線都希望得到某方面提升,假野得到既效果同堅野無法相提並論 ...

你試過未?首先我係一個玩家,唔係音樂發燒友,我玩既係改變。先唔好講真假,就效果而言,我自己用開果d萬幾兩萬既行貨線完全卑唔到咁既效果!跳線我都用開條幾千蚊行貨黑盒絲帶,一對比我即刻出左副黑盒!
呢d線唔係人人敢玩
回復

真系千奇百怪大中華,睇完我都跳缐。

評分

查看全部評分

回復

睇呢個Post學識咩叫"中國式邏輯",
真係令人陰莖

評分

查看全部評分

回復

diary_yuan 發表於 2017-5-25 11:34
你試過未?首先我係一個玩家,唔係音樂發燒友,我玩既係改變。先唔好講真假,就效果而言,我自己用開果d ...

c hing 果條係咪真野無所謂,玩得高興就ok

只知道原廠odin 肯定好堅

評分

查看全部評分

回復

一個將老翻ebay 照搬paypal 明明係海盜王嘅人捧到同 Steve Jobs,  Bill Gates 齊名, 仲講到明有老翻係因為原裝貴嘅地方,common sense 一啲都唔 common 㗎。

其實自己柄埋玩咩都無所謂,自己打飛機唔好淝過隔離屋係無人會報警嘅。
一班師奶上深圳買A 貨 Hermes 不知幾開心,但放二手寫住 Hermes jumper , 原裝散皮做㗎,咁就跡近行騙。

評分

查看全部評分

回復

周浩頂入侵Hiendy.
回復

diary_yuan 發表於 2017-5-24 00:48
奧丁無散線?無散線何來成品?好似加拿大班燒友咁,買條幾米長,加兩隻頭就唔叫散線,咁剪開左又算唔算? ...

加拿大發燒友是在代理買5米 Nordost Odin, 剪短後用來做地線。剪短後就算係散線,起碼係真貨。

和你post 出來的第一張相的外形和內部相差好遠。

如果你覺得你嗰條好靚聲,我唔會懷疑。只是冒名的東西,自己收埋係屋企玩算啦。
2017-05-25 12.16.54.jpg

評分

查看全部評分

回復

hksarac 發表於 2017-5-25 09:58
赤柱Polo正貨有何出奇,是廠商多造作出事保險,你應去知道廠商是怎樣運作的。Prada都有Outlet,你又當假 ...

試圖以事論事

赤柱Polo泛指非Ralph Lauren專門店的Polo,這類鋪頭沒有RL授權,同一店可以有齊RL, Tommy,A&F etc。信者得救。

扯到「Prada都有outlet」是不洽當的,容易令人覺得師兄你在混洧視聽。

要知道一般人們理解的outlet泛指有品牌正式授權的。故此Prada 有Prada outlet. Gucci有Gucci outlet. 正牌Prada outlet中也不會兼售Gucci.

有品牌授權Vs冇品牌授權

至於戰神是什麼?我一直以為是condom 或壯陽藥物品牌呢.

評分

查看全部評分

回復

呢條線係叫戰神,不過係中國戰神(關公)。樓主!上網留言要小心呀!
回復

雅士豪 發表於 2017-5-26 14:30
呢條線係叫戰神,不過係中國戰神(關公)。樓主!上網留言要小心呀!

回復

diary_yuan 發表於 2017-5-25 11:34
你試過未?首先我係一個玩家,唔係音樂發燒友,我玩既係改變。先唔好講真假,就效果而言,我自己用開果d ...

C兄!你起初目的買條戰神ODIN線,係想要有ODIN號獨特效果,
但你現在條戰神關公線,只係有關公線嘅效果,你唔覺得有D失望咩?
回復

hksarac 發表於 2017-5-25 09:58
赤柱Polo正貨有何出奇,是廠商多造作出事保險,你應去知道廠商是怎樣運作的。Prada都有Outlet,你又當假 ...

我去赤柱買完件POLO,然後再買返俾你,你會要嗎?你會當佢係件真POLO嗎?

如果樓主放呢條戰神線俾你,你會買咩?

嘥氣!!
回復

雅士豪 發表於 2017-5-26 14:30

no no no!關公只係講義氣,中國戰神係楊戩
回復

eds60 發表於 2017-5-26 03:34
加拿大發燒友是在代理買5米 Nordost Odin, 剪短後用來做地線。剪短後就算係散線,起碼係真貨。

和你pos ...

60兄,其實我前面講過話原皮果d就係同你剪開左果張圖一樣既,連果兩條細銀線都有,只係原皮貴一倍,無必要!我d係自己用熱縮管套,梗係唔同!反正我就買唔起行貨,你就當流野好啦!各自個開心,唔好咁介意!
回復

雅士豪 發表於 2017-5-26 16:12
我去赤柱買完件POLO,然後再買返俾你,你會要嗎?你會當佢係件真POLO嗎?

如果樓主放呢條戰神線俾你,你會買 ...

首先我唔會賣,自己用緊好既做咩要賣!
其實幾千蚊,如果他聽過,同他系統夾唔夾我唔敢講,但肯定都會覺得超值!
回復

diary_yuan 發表於 2017-5-27 12:27
60兄,其實我前面講過話原皮果d就係同你剪開左果張圖一樣既,連果兩條細銀線都有,只係原皮貴一倍,無必 ...

diary_yuan兄,淨係講內部線芯。你相中有黑、紅、綠色纏住每條線芯。 Odin 是不同色的。Valhalla 裏面就有此3個色。
回復

eds60 發表於 2017-5-27 12:38
diary_yuan兄,淨係講內部線芯。你相中有黑、紅、綠色纏住每條線芯。 Odin 是不同色的。Valhalla 裏面就 ...

咁你咪當它瓦哈拉咯!反正幾千蚊,都比瓦哈拉便!開心d,唔駛咁認真既,你幾皮嘢同我幾千蚊,係唔同既!至少心理上已經壓倒一切!你果d一定係堅野!
其實有機會你可以試試,又唔算貴,對比下你d堅野咯!雖然你可能不屑
回復

好認真出post,好認真回答,但其實又唔需要咁認真......
回復

diamondblack 發表於 2017-5-27 12:52
好認真出post,好認真回答,但其實又唔需要咁認真......

人地卑面回復,點可以求其應付!
回復