新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 45473|回復: 126

[附件] 國產地盒- 靚聲 Listening

見到其他師兄玩國產地盒, 我都認唔住一次過買左四個反來試下。 甘樣的價錢,真係想都唔洗想,一於實行一地盒接一器材。我分別用四個地盒接對Esoteric Mg20 喇叭,Electrocompaniet EMC 1 SACDP, 同部 Pathos Ethos 合併amp。報吿就未有,等煲一兩日再同大家分享。

評分

查看全部評分

又包裝到外貌其實都算唔錯,條地線感覺都幾實浄。其實以前已有兩條銀地缐,現在我用來接機試試效果。至於跟地盒果四條地線,我全部用來接喇叭。我對喇叭比較特別,有五隻腳,其中一隻就是專門用來接地的。 我過住經驗,銀地缐效果肯定比較大,但全部銀缐有機會乾聲。所以煲一排再決定洗唔換反d 銅缐,銅地缐會比較暖聲
回復

恭喜樓主有新玩具
回復

等你的報告!  
回復

恭喜哂! 但要快D交report噃!
回復

回復

恭喜師兄 ,平貴不重要,黑貓白貓,最重要是捉到老鼠的
回復

快 D 出 report
回復

快 D 出 report x 2
回復

師兄圖中所見請問是否四個都係大號同埋另加錢配銀地線???
回復

waiting for report
回復

在淘寶有好多國產地盒賣.甚麼原因會買這個?
回復

快 D 出 report x 3
回復

原來現在個盒是密封了的,我見淘寶上的買家要自行將材料放進去的呀。
回復

等report。
回復

Price ? Bought from web?
回復

oteloj 發表於 2016-9-9 02:10
又包裝到外貌其實都算唔錯,條地線感覺都幾實浄。其實以前已有兩條銀地缐,現在我用來接機試試效果。至於跟 ...

CHing, can PM price and how to order? I am interested to put one for my D08....Thanks
回復

D 地盒放左十幾個鐘,雖然地盒地缐應該都未完全煲好,今日終於初開聲初步感覺正面。雖然無同其他大牌子AB 比較過,感覺同一般地盒差唔多,主要令聲音更乾淨,分折力更高,聽多少少細節,樂器分離度更高。小弟都玩過某幾大牌子地盒, 覺得國產的真係低玩。都係果句,地盒始終只係配件, 玩好器材配答, 玩好電,玩好缐材, 先玩下地盒。 地線本身影響都好大,唔比地盒少。
回復

pig1129 發表於 2016-9-9 13:00
師兄圖中所見請問是否四個都係大號同埋另加錢配銀地線???

全部是最大果隻,我無加$ 買銀缐, 因為原本已經有條秋業原整的銀缐同guru 調過聲的銀銅缐。 喇叭就接原裝的鍍銀銅缐。要轉純銀缐好似加$100 倒
回復

hpchpc 發表於 2016-9-9 14:47
在淘寶有好多國產地盒賣.甚麼原因會買這個?

主要因為見其他師兄都係玩這款多, 消量亦是最好的。 而且看過內部圖片, 覺得這個亦最實制
回復