新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: racewong

[官方活動] [花絮及討論區] CAS篇 - Music Sever的選擇

多謝 Ben Sir和鎗王師兄招待,今天的活動令小弟增識不少  在此再說多謝

評分

查看全部評分

回復

多謝版主及Ben Sir舉辦今次聚會,令小弟獲益良多

評分

查看全部評分

回復

非常多謝Hiendy版主同Ben Sir今次舉辦活動, 不但令小弟這個超新手獲益良多,更可一次試咗咁多好嘢!但最令人動容的卻是 Ben Sir 對音響那份態度!

評分

查看全部評分

回復

ultramanzero 發表於 2016-10-8 21:24
不能同意更多!
Innuos Zenith II 都好正,不過對我地呢D窮鬼黎講 Zen Mini II  夠聽了! ...

我都好鐘意部部ZEN MINI II...

啱晒我依D CAS入門新新手.
回復

Avad 發表於 2016-10-9 00:03
非常多謝Hiendy版主同Ben Sir今次舉辦活動, 不但令小弟這個超新手獲益良多,更可一次試 ...

佢係燒得過份....
回復

多謝Hiendy同Ben Sir舉辦活動.學咗好多嘢!

評分

查看全部評分

回復

多謝版主安排及 Ben sir 招待及講解,我覺得就算d 平價機都唔差,c/p 值好高。仲有對喇叭同 Totaldac 都好鬼正。

評分

查看全部評分

回復

大部分都是說”多謝”……講下幾部機聽後感可否
回復

AS881 發表於 2016-10-8 19:56
部無緣係bespoke?

係Bespoke, 好靚仔
回復

好想聽聽有參加嘅大家講講ben sir嘅rip碟心得。
回復

chakat 發表於 2016-10-8 21:26
可惜有事去唔到。。。不但多部DAC都想試,仲有最想聽是Ben Sir對自家製喇叭!!!!能出席的師兄們太 ...

師兄,好快就有part 2,睇吓就唔就到時間.....
回復

AS881 發表於 2016-10-8 19:56
部無緣係bespoke?

Dear as881 hing,

yes,  it is bespoke passive preamp .  Bespoke 上月開始由小舍做代理呢.

Cheers,
Blau
VOLENT
回復

blau.vol 發表於 2016-10-9 13:37
Dear as881 hing,

yes,  it is bespoke passive preamp .  Bespoke 上月開始由小舍做代理呢.

好啊! Pls check pm
回復

拿拿聲買番個除靜器, 做吓rip 碟實驗。很好的体會。多nnn謝ben sir 及主持
回復

正,下個月個塲show一定要去,俺剛剛想入套CAS,但唔知點入手同有咩選擇
回復

多謝 Hiendy及 Ben哥安排今次活動,等我這個 CAS 準用家可以認識不同價位 music server 的高低分別, Ben哥 及各位 CHing又分享了有關 rip CD 的要點和學問,十分開心。
全日比試中 Sound Galleries music server 的聲音各方面是最超班的,我是參加第二場,比試後吹水期間,Ben哥 將一條 Vertere USB 線接在 Sound Galleries 及 Total DAC 之間,整套系統又更高一班。
仲有: 正期待 Terence CHing 及 鎗王版主推介清潔CD的方法及用料。多謝!

評分

查看全部評分

回復

lofihong 發表於 2016-10-9 17:34
多謝 Hiendy及 Ben哥安排今次活動,等我這個 CAS 準用家可以認識不同價位 music server 的高低分別, Ben哥 ...

Sorry! 遲左post. 昨天Terence就係講緊依支神仙水。

邊個有興趣, 等我幫大家訂幾支比你地試下
回復

有興趣。
回復

racewong 發表於 2016-10-9 17:53
Sorry! 遲左post. 昨天Terence就係講緊依支神仙水。

係咪rip CD前用呀?
我都有興趣
回復

ivanso 發表於 2016-10-9 19:38
係咪rip CD前用呀?
我都有興趣

係, rip前的次序係消磁, 除靜電, 神仙水, rip碟
回復