新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 7023|回復: 4

[兩聲道音響] McIntosh C50 + MC252 + Focal Micro Utopia

之前經歷咗一輪嘅升級。

終於完成咗一個兒時夢想。就係McIntosh麥景圖老麥嘅前後級,加Utopia啦

前級:McIntosh C50
後級:McIntosh MC252
喇叭:Focal JM Lab Micro Utopia

真係好靚聲。任何朋友聽到開聲,第一句都係話,難以想像只係由一對書架喇叭出聲。

C50 MC252 Utopia a.jpg

C50 MC252 Utopia b.jpg

恭喜恭喜:)
想問問C50是否高級過c2500+_+
回復

Dtiger 發表於 2016-11-19 00:59

http://www.mcintoshlabs.com/us/P ... spx?ProductId=C2500|C50&CatId=preamplifiers

師兄你好。好難直接話C50係咪高級過C2500。

首先,要睇番你本身係同配合膽定係石前級好啲。

撇除以上因素,我個人覺得C50或者C52比較控制力高少少。

跟住可能就係考慮返,你點樣配合對喇叭啦。
回復

Dtiger 發表於 2016-11-19 00:59

兩樣野,C50係石前,C2500係膽前
回復

明白!謝謝兩位^_^ 因為以前舊款石前級係冇錶的!我搞錯了。
回復