新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 7519|回復: 26

[喇叭線] 神的挑戰? Wilson's Audio Lab Fantasy SC

師兄聽完你條線之後呢 , 我真係可以咁講條線既中高真係好靚,因為我呢除咗有Belden之外 , 我屋企呢仲有幾條線架 , Siltech既London , 分析加既Oval 9 , 有對Big SilverOval嘅分析加嘅Jumper , 無可否認嘅如果用呢條線來做Jumper, 我諗應該都贏分析加嘅 , 佢中高音好靚甜美開揚極少沙石 , 應該咁講比分析加仲要乾淨 , 但好可惜佢個低頻嘅量感唔係好夠 , 如果以呢個價位來講佢已經係無敵架啦 , 如果可以夾一啲HiEnd嘅 , 推動力強呀 , 低音豐滿呀  , 姐係麥景圖果堆 , 佢會好好 , 但係相對黎講用得麥景圖既機只係用千零蚊喇叭線會好尷尬 , 變左佢就會有啲高不成低不就嘅感覺 , 如果呢條線夾D豐厚D既機迫出黎既效果呢 , 你真係要去到Siltech 770L 果D先可以贏得到佢 .

我諗住今晚問個Friend借條550黎試下睇下可唔可以同條550抽 , 如果中高可以的話呢 , 換返D低音量感比較豐富既後級呢 , 咁尼條線真係可以贏Siltech啦

碳纖維插頭造工精美值得加分

線身柔軟易屈曲

線身柔軟易屈曲

評分

查看全部評分

咁呢條係咩線先,ching?
回復

神風怪盜kid 發表於 2016-12-21 07:17
咁呢條係咩線先,ching?

呢對喇叭線係Wilson's Audio Lab的Fantasy SC
回復

I m using Wilson's silver jumper
回復

Alicebabytwo 發表於 2016-12-21 08:39
呢對喇叭線係Wilson's Audio Lab的Fantasy SC

好亂呀! 咩叫(分析加)?
回復

Analysis Plus
回復

回復

個題目吹到咁大,搞到我都好驚
都係得句,我好中肯,好過我中價KONDO SPS2.7話我知
好過我換,差過就你用
其實我只覺得個主題名太爆,咩是神的挑戰?
回復

神的挑戰...睇到真的笑左..不過都多謝分享
回復

rxooo 發表於 2016-12-21 11:05
神的挑戰...睇到真的笑左..不過都多謝分享

神有好多個GRADE呢, 你地個GRADE係ODIN2,

樓主個GRADE係老蕭770.

只係大家對[神]這名詞定義有少少偏差啫...
回復

神有好多個GRADE
#土地?
# 門神?
回復

racewong 發表於 2016-12-21 11:11

我笑的意思, 是覺得用神這個名詞勁浮誇再加品牌名再後...覺得反感姐(只是個人感覺)..而不是神有好多個GRADE呢個問題.
另一方面來講大家明白的市場需要
回復

睇最早幾個留言反應咁快就知媒得好明顯啦!而且重係 one man band!
回復

唔怕神一般對手,最怕........
回復

哈哈哈. 笑死.
誇張失實難逃港人法眼.
回復

Grades of Gods

MIT acc268   us$80000
Tansparent Magnum Opus  us$65000
Zanzetti Silenzio  euro50000
Siltech 3c  ~euro50000?
Nordost o2  us$42000
Taralabs gme  us$42000
Synergistic Galileo  us$40000
Stealth Royale us$40000

評分

查看全部評分

回復

sealteam4 發表於 2016-12-21 10:48
個題目吹到咁大,搞到我都好驚
都係得句,我好中肯,好過我中價KONDO SPS2.7話我知
好過我換,差過就你用

2.7 全新依家幾錢?
回復

racewong 發表於 2016-12-21 11:11

哦,即係龍珠咁,天神同界王神嘅分別

評分

查看全部評分

回復

bigpun1975 發表於 2016-12-21 12:49
哦,即係龍珠咁,天神同界王神嘅分別

界王上面仲破壞神同全王喎,有冇睇龍珠超架!?

評分

查看全部評分

回復

koalakoala 發表於 2016-12-21 12:32
Grades of Gods

MIT acc268   us$80000

依D就真係神級了...
回復