新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: lamfatlun

[請教] 買左疑似流野Siltech

如果連單都假,已經係詐騙,可以報警

評分

查看全部評分

回復

假到咁都得?我都領過3⃣️次嘢:
1) NBS PC
2) XLO interconnect
3) Naim Fraim

評分

查看全部評分

回復

rxooo 發表於 2016-12-31 02:10
呀CHING...有去開那邊台都知道個ACCOUNT幾時開係好容易知道的..及我邊會搵倒佢我又唔識佢..其實你明唔明 ...

Ching,之前我都在數字台買過幾次二手嘢。。。但現在都怕怕了,但都想知點先check到個AC 開立的日期呢?可否在此分享一下,幫到大家呢?
回復

師兄你所講果個係唔係r33台果個long33 人兄呀? 其實我都係SILTECH 用家,果日我朋友都打算幫佢買,見$1000左右,
但我都接觸過佢SILTECH 既線材, 一眼就覺得果條係假野來...真既叉頭好似有少少唔同,但又唔識講邊個位有唔同,同埋講真siltech 真既或者水貨...siltech g7 770l jumper 點會咁抵... ,佢明知賣假野....

果條友好多隻R33會員,          wwwdog , long33 專買賣埋D 英國翻新機,開頭都睇岩左部舊機,但佢講野又串.態度又差

佢幾個電話號碼

6606 775X <----

回復

wilmerworkshop 發表於 2016-12-31 04:03

我聽朋友講,上淘寶買依d假野,有假單假證書..代理單都有埋....
回復

wilmerworkshop 發表於 2016-12-31 04:03

我都支持報警拉佢
回復

lamfatlun 發表於 2016-12-31 01:23
其實拆左出黎都應該唔洗問幾多心都…

師兄你所講果個係唔係r33台果個long33 人兄呀? 其實我都係SILTECH 用家,果日我朋友都打算幫佢買,見$1000左右,
但我都接觸過佢SILTECH 既線材, 一眼就覺得果條係假野來...真既叉頭好似有少少唔同,但又唔識講邊個位有唔同,同埋講真siltech 真既或者水貨...siltech g7 770l jumper 點會咁抵... ,佢明知賣假野....

果條友好多隻R33會員,          wwwdog , long33 專買賣埋D 英國翻新機,開頭都腸岩左部舊機,但佢講野又串.態度又差

佢幾個電話號碼,我所知佢賣野賣到有5-8個唔同電話...都係同一個人來....大家醒水...

6606 775X <----
可 深水埗..地鐵站 交收 . MTR 站 有合意,,有興趣 可电 可whatesapp 6837 888x...
9788817x

同佢卡片 電話地址,有店舖係鸭寮街145號上1樓 ,南昌街交界 係同一個人來, 四眼佬來

評分

查看全部評分

回復

lamfatlun 發表於 2016-12-31 01:23
其實拆左出黎都應該唔洗問幾多心都…

g7 770l 既芯係應該係單支銀結晶內含k金物料, 線身很粗扭紋性很強

上網參考個資料同我係別超時見過
453237-siltech_g7_25th_classic_anniversary_770i_pure_silvergold_speaker_jumper_cables.jpg
453241-siltech_g7_25th_classic_anniversary_770i_pure_silvergold_speaker_jumper_cables.jpg

評分

查看全部評分

回復

rxooo 發表於 2016-12-31 01:26
咁睇就不是真, 同真的差勁遠
還有買比你條友個account登記日子是2016 9月27算好新 ...

rxooo 師兄~果個咪wwwdog 來....係鴨記搵食, 佢幾個電話no, 係上樓1店, d 野吊高來賣, 專做維修翻新,咩野九屎垃圾野都做, 而家叫long33 , 佢仲有好多隻acc
回復

chakat 發表於 2016-12-31 10:14
Ching,之前我都在數字台買過幾次二手嘢。。。但現在都怕怕了,但都想知點先check到個AC 開立的日期呢? ...

1. 指標移去PM個icon
2. 左下就會睇到個登記日子 2016年10月3
大家睇到是新ACCOUNT賣貴野OR高級線就小心點呀..希望幫助到點點CHING啦
註*(圖中為例子,並不代表圖中的會員帳號有問題及賣的東西不是正貨)

評分

查看全部評分

回復

我都叫大家唔好再去R33㗎啦!

評分

查看全部評分

回復

我都中過招,有條友R3 3專賣蛇王 NBS siltech等
但樣好民工,手指邊好黑,單假,相假,全假
我好傻好天真中過一次招,大家小心
回復

sealteam4 發表於 2016-12-31 10:44
我都中過招,有條友R3 3專賣蛇王 NBS siltech等
但樣好民工,手指邊好黑,單假,相假,全假
我好傻好天真中 ...

我都係由洗粉台買2手野到而家..好彩中過招既都係d 咩所謂西電線, 買左番來條條電飯煲線咁
回復

其實現在連二手佬都唔會去R33收野,太多人出黎搵食...R33最主要問題係個會員資料唔詳細....好多老千其實係上面好好好耐~你只睇時間但唔會估計到對方乜人....保障更低。
回復

kkkiu 發表於 2016-12-31 11:03
其實現在連二手佬都唔會去R33收野,太多人出黎搵食...R33最主要問題係個會員資料唔詳細....好多老千其實係 ...

同埋r衫衫...管理制度,都有問題,正常賣野又可以刪你會員,擺到明賣水貨做收賣呃人野既...長期係度,我都有隻acc4年左右都係幾日推下post 都唔知咩原因比人刪   r哂頭
回復

wuying908 發表於 2016-12-31 11:29
同埋r衫衫...管理制度,都有問題,正常賣野又可以刪你會員,擺到明賣水貨做收賣呃人野既...長期係度,我都有 ...

如果你係想賣線呢,返來呢度好多時快過r33。
回復

Siltech, Nordost, Audio Note (UK), Kimberkable, Audioquest, XLO, Taralabs, WW 收2手線真係要萬二分小心. 好多超A貨真係可以以假亂真
又唔知點解好多廠唔整多小小防偽特徵等客戶放心D. 二手價硬淨D其實廠家,Dealer,玩家都有so
回復

kkkiu 發表於 2016-12-31 11:33
如果你係想賣線呢,返來呢度好多時快過r33。

無啦..而家我都唔預d 野賣出去, post 開左咪照放係度囉...始終人有用就會搵,無用同你買,都係貪得意又要平...先係同你買..自己本身都係窮人..但都仲夠錢買飯盒食既
回復

Hungmo 發表於 2016-12-31 11:33
Siltech, Nordost, Audio Note (UK), Kimberkable, Audioquest, XLO, Taralabs, WW 收2手線真係要萬二分小 ...

而家單都可以假...要開線皮或者折線先易睇到真假
回復

Hungmo 發表於 2016-12-31 11:33
Siltech, Nordost, Audio Note (UK), Kimberkable, Audioquest, XLO, Taralabs, WW 收2手線真係要萬二分小 ...

道高一尺....如果要在二手市場上保障雙方,要有一個公正透明既平台......都好既,最終又係迫返大家去二手店囉~
回復