新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 6640|回復: 12

[請教] 請問$50k內的Transport 有什麼好推介?

Thanks 二手及全新都可以
用緊devialet d400 推Focal diablo utopia
二手CEC TL0
回復

都見唔到
回復

之前我見貓仔豪果度有部.
回復

回復

威潔33有師兄十二月頭賣緊CEC TL 0 3.0 Transport
回復

Audio Note CDT-4, current user, 內置銀牛真係好靚聲!最緊要加埋隻IFI SPDIF ipurifier, 將jitter降到300飛秒之下先輸入DAC, 同coaxial cable直接入DAC相比,完全係另外一個層次!另一樣要升級就係Electrocompainet  隻CD spider, 換用後又係返唔到轉頭!

評分

查看全部評分

回復

15/16 發表於 2017-1-1 15:28
Audio Note CDT-4, current user, 內置銀牛真係好靚聲!最緊要加埋隻IFI SPDIF ipurifier, 將jitter降到300 ...

請問是相中那件嗎?

我仲用緊 10年前 MSB 出的 Digital Director(jitter reducer)。
回復

就係呢件,套裝已經包埋ipower 火牛,比一般Reclocker可以慳返一條電源線同數碼線及釘釘墊墊,淨係慳返出嚟嗰堆缐同附件已經幾萬銀

評分

查看全部評分

回復

15/16 發表於 2017-1-1 16:22
就係呢件,套裝已經包埋ipower 火牛,比一般Reclocker可以慳返一條電源線同數碼線及釘釘墊墊 ...

唔該師兄。呢件 ifi 只是 $150US, 居然咁堅。加 LPS 會唔會更好? 我之前訂造咗一個給 MSB。 改一改可出 5V。個 LPS 現在有2組唔同V output。
回復

eds60 發表於 2017-1-1 16:39
唔該師兄。呢件 ifi 只是 $150US, 居然咁堅。加 LPS 會唔會更好? 我之前訂造咗一個給 MSB。 改一改可出  ...

官網講到隻ipower 火牛已經好堅,所以用著先而無急著換

http://ifi-audio.com/portfolio-view/accessory-ipower/

評分

查看全部評分

回復

xerxeshowie 發表於 2017-1-1 14:58
Memory Player of course la

http://www.hiendy.com/hififorum/forum.php?mod=viewthread&tid=1 ...

是不是一定要用埋佢部dac先可以播sacd?
回復

curtis9797 發表於 2017-1-1 23:44
是不是一定要用埋佢部dac先可以播sacd?

Yes, Based on a proprietary handshake protocol between DMP and PS Audio DACs, through our advanced I²S interface, pure DSD is streamed to, and processed in, the same reference quality DAC used by mastering engineers.
回復