新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 22850|回復: 68

[其他] Keces 的 LPS 對Router, Modem 係咪真係有好大影響呢?

唔知將呢個DC-116替代Router 及Modem 嘅原裝cheap cheap supply, 係咪真係會有好大改善呢? 見有用緊嘅Ching 評價都

評分

查看全部評分

一句講哂,分別好很大

評分

查看全部評分

回復

ThomasLi@FB 發表於 2017-1-19 19:42
一句講哂,分別好很大

好心急快d 整條dc 線, 插埋落再生電, 再加埋件NMMB-01, 希望唔會失望!
回復

咩黎?!
回復

i am also interested in NMMB-01. Wait for your report...
回復

AS881 發表於 2017-1-19 19:44
好心急快d 整條dc 線, 插埋落再生電, 再加埋件NMMB-01, 希望唔會失望!  ...

單是一隻再生電源……己赢!

再加116......如虎添翼!
回復

回復

ThomasLi@FB 發表於 2017-1-19 19:42
一句講哂,分別好很大

我自己用緊個PPA Switch, 用LPS 同唔用LPS 分別都好大。 準備都整1部比Router 同 MODEM 用!
回復

wleung712000 發表於 2017-1-19 19:59
i am also interested in NMMB-01. Wait for your report...

i am also interested in NMMB-01. Wait for your report...X2
見chat group都多人玩,個價唔貴,我都想買一部玩下。等report!
回復

MDee 發表於 2017-1-20 08:59
i am also interested in NMMB-01. Wait for your report...X2
見chat group都多人玩,個價唔貴,我都想 ...

要用NMMB-01的話, 總共有成5個位, pogoplug, switch, wanboard, modem, router, 即要5部! 不過先試咗一部放下唔同位嘅分别先!
最好嘅就係一拔一插極方便!
回復

AS881 發表於 2017-1-20 09:34
要用NMMB-01的話, 總共有成5個位, pogoplug, switch, wanboard, modem, router, 即要5部! 不過先試咗一 ...

咁多個位要用,有冇考慮過呢樣

http://ifi-audio.com/portfolio-view/accessory-dcipurifier/
回復

Siuping 發表於 2017-1-20 10:30
咁多個位要用,有冇考慮過呢樣

http://ifi-audio.com/portfolio-view/accessory-dcipurifier/

嗯! 又冇留意過有呢樣嘢喎! 貴嗎
回復

AS881 發表於 2017-1-20 12:18
嗯! 又冇留意過有呢樣嘢喎! 貴嗎

唔超過7舊水,但預咗要換 DC 線/頭夾 SIZE 同校聲。
回復

Siuping 發表於 2017-1-20 12:50
唔超過7舊水,但預咗要換 DC 線/頭夾 SIZE 同校聲。

睇咗, 出入位都係2.1mm, 好正路
原來中村NMMB-01巳停産了!
回復

MDee 發表於 2017-1-20 08:55
我自己用緊個PPA Switch, 用LPS 同唔用LPS 分別都好大。 準備都整1部比Router 同 MODEM 用!  ...

如果無需要上internet,建議音響網絡唔好駁wifi同router。

評分

查看全部評分

回復

diamondblack 發表於 2017-1-20 14:09
如果無需要上internet,建議音響網絡唔好駁wifi同router。

聽File 唔用wifi冇得聽, 因為我不是用network player播歌
回復

我用緊俾 NAS...

再架條古河+換埋fuse 真係靜好多!
回復

比佢坐响個Rigid platform 都好緊要 , 比佢坐落塊超重鋁板度!
純粹開機試work, 未做線

評分

查看全部評分

回復

我部 nuc 電腦 player 用咗佢代替原本的 switching 牛年幾了, 效果明顯 !
回復

paulkwan 發表於 2017-1-22 21:02
我部 nuc 電腦 player 用咗佢代替原本的 switching 牛年幾了, 效果明顯 !

本來我冇諗過呢個牌子, 但身邊用過d ching無一個話唔正! 而且樣靚價平
回復