新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: AS881

[其他] Keces 的 LPS 對Router, Modem 係咪真係有好大影響呢?

我都係用家之一,唔洗諗啦,買啦
回復

AS881 發表於 2017-1-21 09:32
比佢坐响個Rigid platform 都好緊要 , 比佢坐落塊超重鋁板度!
純粹開機試work, 未做線  ...

我就買package, 牛加upgrade線連Telos fuse.
師兄件鋁板好正,可否PM小弟在那裏找到和價錢!謝謝。
回復

大哥,有無比較過本地創作K牌,邊隻好D?
回復

wcm1221 發表於 2017-1-25 10:27
大哥,有無比較過本地創作K牌,邊隻好D?

冇呀! 我認為我現在所付出的換來的效果滿意咁就夠!反正這世界亦唔存在最好/最靚等東西! 夠...就得了!
回復

AS881 發表於 2017-1-25 12:50
冇呀! 我認為我現在所付出的換來的效果滿意咁就夠!反正這世界亦唔存在最好/最靚等東西! 夠...就得了! ...

你啱,其實呢部我都入手咗。
所以今次想試吓本地製作,可以比較一下
回復

終於完成了dc 線, 昨日一開聲....哇! 分別好很大! 難以想像的大
無論各種音樂的飽滿度, 形體感, 缐條, 分析力, 場面....可以讃美的字眼都可以用晒落去!
套機玩CAS/聽File等等要用到router, modem 的....早就應該要加LPS了!
只係花$2xxx, 提升20%, 超晒值
換power cord都影響好大! 當然用唔同墊材都一樣聽到分別

評分

查看全部評分

回復

AS881 發表於 2017-2-20 11:47
終於完成了dc 線, 昨日一開聲....哇! 分別好很大! 難以想像的大
無論各種音樂的飽滿度, 形體感,  ...

真係估你唔到,竟然現在先加 LPS,遲加都好過無加,恭喜、恭喜!!
回復

PhantomGTR 發表於 2017-2-20 12:21
真係估你唔到,竟然現在先加 LPS,遲加都好過無加,恭喜、恭喜!!   ...

從來都冇諗過呢樣嘢
回復

AS881 發表於 2017-1-19 19:44
好心急快d 整條dc 線, 插埋落再生電, 再加埋件NMMB-01, 希望唔會失望!  ...

冇得輸
回復

當年我買那些 Oyaide DC 頭,然後去雅歌做了 DC 線,仲滿意使用中。
回復

條dc線好靚! 借問声係買定DIY?
有無介紹?
回復

Aj2008 發表於 2017-2-27 09:15
條dc線好靚! 借問声係買定DIY?
有無介紹?

Dc 線本身係Belden 497MKII speaker cable, 但用來做DC 線係非常好聲的! 最緊要係又夠平
回復

AS881 發表於 2017-2-27 10:46
Dc 線本身係Belden 497MKII speaker cable, 但用來做DC 線係非常好聲的! 最緊要係又夠平  ...

我覺得,DC cable 唔洗用到咁粗的,因為電流細有排都煲唔好條線。
回復

PhantomGTR 發表於 2017-2-27 10:50
我覺得,DC cable 唔洗用到咁粗的,因為電流細有排都煲唔好條線。

條線唔粗㗎
回復

AS881 發表於 2017-2-27 10:46
Dc 線本身係Belden 497MKII speaker cable, 但用來做DC 線係非常好聲的! 最緊要係又夠平  ...

線材和接頭那裡有售? 秋記? 另需否特別工具?
先謝分享
回復

我都有幾十米你個隻線放,唔啱用放係到。
回復

PhantomGTR 發表於 2017-2-27 12:27
我都有幾十米你個隻線放,唔啱用放係到。

條線好聲㗎! 不過我D巳經係10年前的舊裝線了!
回復

Aj2008 發表於 2017-2-27 12:17
線材和接頭那裡有售? 秋記? 另需否特別工具?
先謝分享

缐, 頭, 都在日本買, 只係普通銲接就ok了
回復

AS881 發表於 2017-2-27 12:56
條線好聲㗎! 不過我D巳經係10年前的舊裝線了!

我曾經都用過幾個月,但結果都係放埋咗一邊。可能條線要搭你地呢靚機靚喇叭先發揮到條線掛。
回復

唔同既電源線都有分別!

最緊要記得換埋 fuse !

回復