新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: cyberken

[品牌] B&W 同好會 (p.1 更新器材,線材配搭)

火... [複製鏈接]
今日正式加入B&W大軍
SKT 發表於 2010-11-11 11:49 AM

C-Hing用乜AMP先搞得佢掂呢?
回復

有個問題想請教咁多位CHING:L...

是這樣的.  我對第一代CDM1好似冇晒高音.  聽兩聲道時聲音好唔自然.  雖然用部古代YAMAHA AV AMP推.  不過以前唔係咁.  開頭以為燒高音單元.  但係拆JUMPER試又有聲出.  奇怪...

有冇CHING可以話我知發生什麼事??  
回復

有個問題想請教咁多位CHING...

是這樣的.  我對第一代CDM1好似冇晒高音.  聽兩聲道時聲音好唔自然.  雖 ...
biela 發表於 2010-11-12 02:49

有無第二對喇叭可以開聲試下?
回復

有無第二對喇叭可以開聲試下?
Roy 發表於 2010-11-12 05:57

曾經用我套mini yamama piano craft對speaker試過.  好正常(不過我會再試多次)...   我估AMP應該冇問題.

如果係燒高音.  我試過拆中置CC1 & CDM1嘅JUMPER.  3 隻前置耳聽又唔覺音量有大分別.  所以好奇怪.  

以前對CDM1都唔錯. 會唔會真係已經到期呢:L ....
回復

唔會兩隻喇叭一齊約埋收工呀:'(...
回復

C-Hing用乜AMP先搞得佢掂呢?
MDLP 發表於 2010-11-12 01:33

SD 只到左兩日,用現時組合效果不錯,以新喇叭計。

現時組合係 chord blu+qbd76 + Densen 250+350x2
回復

曾經用我套mini yamama piano craft對speaker試過.  好正常(不過我會再試多次)...   我估AMP應該冇問題.
...
biela 發表於 2010-11-12 06:48

再試下將 CDM1 拆一隻去中置 channel 聽下正唔正常啦
回復

回復 60# MDLP
就算入門座地都唔好睇少, 由805s上804s令我明白座地就係座地........
回復

回復 68# 鬼馬小靈精

你對都叫入門?
回復

有無聽過依對?

相片中既腳架係咪原裝?

1. RACEWONG - N802 - JMR DOUBLE RUN (古河202R), JUMPER DIY NORDOST ODIN.
2. CYBERKEN - 805S -  AUDIONOTE SPX, JUMPER AUDIO NOTE SPX II
3. Roy - N802 - Audioquest Everest, JUMPER Kondo SPZ
4. Masteralain - 804s - KONDO SPZ, jumper diy Nordost Odin
5. paulc - 804s - Organic Audio, JUMPER Kondo SPZ
回復

回復 69# MDLP
如果計B&W 8系,804仲唔係入門級座地喇叭!
回復

回復 71# 鬼馬小靈精

咁805就係頂班書架
回復

MDLP, 你對SIGN805好靚仔, 我覺得靚過紅色既sign805.
回復

依家易手價高過C1架
回復

回復 70# racewong

原裝脚係石底座, 呢對係唔係?
    仲有銀喇叭線添喎
回復

嗯. 聽講話好好聲. 不過未有機會聽.
回復

回復

Sign 805 真係好靚...
問過SHOW ROOM 話S805 個SPEC 唔及805S, 但幾乎每個人都話SIGN 靚聲好多...
有無師兄可以解釋箇中理由?
回復

Sign 805 真係好靚...
問過SHOW ROOM 話S805 個SPEC 唔及805S, 但幾乎每個人都話SIGN 靚聲好多...
有無師兄 ...
cyberken 發表於 2010-12-3 08:07 PM

聽過好多對805s
同sign805有些少野偷左雞無交代過
睇spec計sign805係±2dB計
805s用±3dB計
當然耳聽為準

805S

sign805
回復

如果4-5皮筆直,咩AMP 夾805s呢?
cdp 係eso x03se
回復