新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 8236|回復: 17

[喇叭線] Schnerzinger Reference 3000 spk cable

自從用了4個protectors後,以為自己套系統已經很足夠,得到好好發輝,但Michael上我家demo時,插了一對Ref 3000後,更加令我覺得這個品牌的產品真的不可亂試,結果第二日就去求缐。這套組合令我很滿意,日日都想開機聽音樂,連蕩街也少了。

早幾星期前,去了一個未使用Schnerzinger 任何一件神器的music room聽歌,試了一件一件神器加到系統上,聲音不斷不斷令在場人仕發出驚喜的叫聲,最後插到一對Extreme8000的speaker cable,大家都是一樣目定口呆 ,只好繼續聽歌。這件事令我念念不忘。

其實也沒想過今年會再加任何一件神器,因為已經都很足夠去享受音樂。不過,早幾天在二手買賣中見到有Schnerzinger 的speaker cable出現,很興奮 。原來是Schnerzinger香港第一人tjausw兄出讓他的Ref 3000 speaker cable加cleaning module ,而他就打算上Extreme series,結果我們一拍即合。成交!

雖然Ref 3000 spk cable不會令系統提升到Extreme的級別,但配合了我原有的Ref 3000 XLR 及4個protectors真的聽得我極度極度的開心興奮,如痴如醉。細音量時,整齊,音樂忠實表現;大音量時,氣勢磅礡,開山劈石!音樂感極佳,音場寬闊,live感強烈。真的沒有最好,只有更好!相信十年內都不會再有換線的念頭,因為真的沒有能力再上更高級的series 。

4 protectors

4 protectors

R3000 XLR

R3000 XLR

Spk cable

Spk cable

Cleaning module

Cleaning module

R3000+cleaning module

R3000+cleaning module

評分

查看全部評分

恭喜晒 skycam 兄!你嘅喜悅真係可以想像得到。
我訂啲野要四月尾.......都唔知仲會唔會 delay....不過係我自己中途轉咗 model,  唯有等到夜深

評分

查看全部評分

回復

starck 發表於 2017-4-12 10:12
恭喜晒 skycam 兄!你嘅喜悅真係可以想像得到。
我訂啲野要四月尾.......都唔知仲會唔會 delay....不過係我 ...

放心,當你收到貨,接上後坐定定聽10分鐘後,你就會知道你嘅等待係值得嘅
回復

恭喜skycam兄
回復

你昇级既能力有目共睹既~十個月後已經又-條好漢!恭喜你先
回復

HIENDY又多一個無限金錢...恭喜.
回復

我用過3000條XLR, 的確係好堅.
回復

racewong 發表於 2017-4-12 11:43
HIENDY又多一個無限金錢...恭喜.

版主,所以以後就只有坐定定聽歌同成日上hiendy吸毒囉
回復

師兄請問可否pm價錢
回復

Skycam 發表於 2017-4-12 12:07
版主,所以以後就只有坐定定聽歌同成日上hiendy吸毒囉

多D上hiendy就真
回復

又一位用家情不自禁買下一條買下又一對
如自問控制力麻麻就唔好試SCHNERZINGER
https://www.facebook.com/groups/ ... k/1373663732693132/

評分

查看全部評分

回復

重post上面師兄  連結.....Skycam 兄7個月升級三次,每次100%,夠買架車!

評分

查看全部評分

回復

boys456 發表於 2017-4-13 02:01
重post上面師兄  連結.....Skycam 兄7個月升級三次,每次100%,夠買架車!

我地開頭都唔捨得拆膠袋,白雪雪,因為聽緊已經好大進步,以為條線係咁大,雖然已經有師兄講過除左會好d,點知有日得閒,諗住拆膠袋試完再入返,黐線!除咗膠袋,再提昇2成,而家冇人入膠袋了,新線和demo 入膠袋是為免整花的線, 真是迫不得已,雖然仍然好大提升和進步,要玩盡就打真軍...

評分

查看全部評分

回復

恭喜師兄,  我都等緊新玩具, 好心急啊!

評分

查看全部評分

回復

Thmok 發表於 2017-4-14 01:42

希望你快到手
回復

我都應該就到...

評分

查看全部評分

回復

恭喜恭喜
回復

Thmok 發表於 2017-4-14 01:42

好似到左囉喎,恭喜師兄
R2000 + cable booster
回復