新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 10624|回復: 16

[其他] 萬能嘅Hiendy...請問?

請問有無師兄知道旺角附近邊度有耳專科醫生睇?
最近呢一兩個星期隻左耳越嚟越塞,聽嘢有d朦,左右耳唔對稱,有d擔心 ,想去check吓隻耳仔或者去洗耳!
你可能感冒入耳乍?
回復

可到旺角恒生銀行大廈找找耳鼻喉專科陸醫生。

小弟幾年前試過耳管道發炎,前後搞佐兩個多星期。
回復

first check if (R) and (L) speakers are properly connected.
回復

九龍上海街488號順明大廈6舖 黃文琪醫生

十年前試過比耳垢塞死左耳道
佢間醫務所有部機可以即時吸走晒,快令正
診金亦算平

不過留意係,街坊醫生好多病人,佢未必次次都花時間幫你吸
上一次隻耳又有d塞,佢就冇同我吸了
回復

通常耳管道吾會無端端塞嘅, 上一回小弟耳管道感染,要先服食消炎藥,復原後再以儀器吸走耳垢,最後 通過聆聽測試就可以安心啦。

評分

查看全部評分

回復

Hiendy師兄真是萬能!
回復

呢度有個網友係資深耳鼻喉科醫生我試下叫佢pm你
回復

多謝各位師兄幫忙!我諗聽日要即刻去睇睇醫生,希望冇乜大礙啦!
回復

westdoor 發表於 2017-4-20 20:53

好呀!我等你消息,唔該曬!
如果可以,我想聽日上晝睇醫生。
回復

westdoor 發表於 2017-4-20 20:53

咁診金係咪收Odin jumper唔收cash?

評分

查看全部評分

回復

Hungmo 發表於 2017-4-21 09:31
咁診金係咪收Odin jumper唔收cash?

我驚診金係條ODIN2 SC喎

評分

查看全部評分

回復

king 發表於 2017-4-20 20:14
九龍上海街488號順明大廈6舖 黃文琪醫生

十年前試過比耳垢塞死左耳道

黃醫生唔錯, 可以打電話預約, 通常去到都好多人, 準時到左都要再等約15分鐘

回復

黃文琪醫生 小弟都睇過, 當時兩邊耳差不多塞哂, 佢吸完即刻成個世界清晰哂!

不過真係打定電話去預約吸耳先好 d, 佢好好生意, 勁多人睇的.
回復

2006年睇過黃海清耳鼻喉專科醫生佢喺旺角
佢一照完我隻右耳話太大舊,耳孔太細吸唔到要挾出來!15分鐘挾完即刻爽晒通晒!
https://www.edr.hk/doctor/info/wong-hoi-ching
回復

racewong 發表於 2017-4-21 22:13
我驚診金係條ODIN2 SC喎

如果診所儀器用 ODIN 全餐 招呼閣下的耳朵,復完後聽 HIFI 自然 一浸浸貴氣、靈氣逼人,一條 Odin 2 價錢算收平佐啦!

評分

查看全部評分

回復

haha12 發表於 2017-4-22 07:21
如果診所儀器用 ODIN 全餐 招呼閣下的耳朵,復完後聽 HIFI 自然 一浸浸貴氣、靈氣逼人,一條 Odin 2 價錢 ...

尋日終於去睇陸醫生,佢幫我吸晒耳仔兩邊啲大嚿耳屎出嚟,隻耳仔即刻醒晒,依家聽HIFI真係好似升左級。
不過今日下午仲要去身檢中心檢查耳仔聽力,希望唔會差啦!
但原來陸醫生都係Hi-Fi發燒友,佢嘅會診室都放咗五六部CD盤,擴音機,全部都係大牌子,喇叭用proac書架。
另外一間幫我抽耳屎嘅細房,當我抽完耳屎坐返起身,竟然對着一部Kondo擴音機! 唔敢想像佢屋企套嘢係點。

評分

查看全部評分

回復