新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: Davidsky

[測試報告] 雙皇冠電源線再加NCF頭尾插的化學作用

lwk10 發表於 2017-5-3 18:34
謝謝小虎兄報價,mps8系分体唱盤加解碼我諗要2-30个先買到,好離地呀!反而最近對
豎琴 Orpheus Absolute ...

MPS8的對手相信是Emmlabs的分體型號 ,26/5當天未能出席出席 ,期待lwk兄之後聽後分享
回復

Davidsky 發表於 2017-5-3 19:37
十兄啊:記住再加一條好些少的電源線在投影機!必要的!

唔得啦!之前装條冇整電牆蘇在投影机位,而家用15米長電源線在前面電處取電
回復

Davidsky 發表於 2017-5-3 19:40
鎗王版主:小弟都相當明白的 好象小弟這篇分享文章基本上是在2月份可以出的,但是推遲到現在5月 ...

我都好想試試呀, 等我問下Furutech先
回復

靚到痴線

評分

查看全部評分

回復

Dandy 兄,可否講吓幾代Siltech 雙皇冠線蕊構造的分別及聲音上的優劣?你最喜歡那一代的聲?再分享多些好嗎?

評分

查看全部評分

回復

dandylinpsst 發表於 2017-5-3 18:12
台灣有個siltech軍火庫,專門拆解研究siltech的線
並且針對siltech線的缺點和弱點加以強化改進!
連siltech ...

Dandy 兄,可否講吓幾代Siltech 雙皇冠線蕊構造的分別及聲音上的優劣?你最喜歡那一代的聲?再分享多些好嗎?

我都好贊成 Dandy兄有空的話,直接出個新帖和各位師兄分享下吧    
回復

smalltiger 發表於 2017-5-3 19:43
MPS8的對手相信是Emmlabs的分體型號 ,26/5當天未能出席出席 ,期待lwk兄之後聽後分享{ ...

小虎兄你好忙啊
回復

lwk10 發表於 2017-5-3 19:48
唔得啦!之前装條冇整電牆蘇在投影机位,而家用15米長電源線在前面電處取電  ...

十兄 十五米長電源線 小弟可以大膽和十兄說:你的投影機發揮衹是有五六成 香港的環境擠逼,不爭的事實!但儘量睇下可不可以做一條明線的專線,接駁到投影機附近?再用一條好些小的電源線!十兄如果你這樣做就會好驚訝,你的投影機升咗兩個級別
回復

Davidsky 發表於 2017-5-4 03:26
小虎兄你好忙啊

係呀,近期工作太忙了 ,希望盡快見到你美麗的投射畫面
回復

驚世projector違作

其實David兄, 加國照計有好多AV維修高手, 如果搵佢地修理應該經濟好多, 手工應該不下原廠
零件佢地自然有渠道

整好可以用多一排先上8k projector

評分

查看全部評分

回復

Hungmo 發表於 2017-5-4 10:18
驚世projector違作

其實David兄, 加國照計有好多AV維修高手, 如果搵佢地修理應該經濟好多, 手工 ...

Hungmo兄:你說得一啲都冇錯 真是有很多整投影機的高手,但小弟已經問了 因為這次小弟的投影機就是壞了電腦板那一個靈魂心臟 一定要在原廠取貨!所以其他的高手因不是JVC維修代理,不能取完裝廠貨,所以不能維修
回復

smalltiger 發表於 2017-5-4 07:52
係呀,近期工作太忙了 ,希望盡快見到你美麗的投射畫面

小虎兄小弟都不知幾想快一些,不要天天對住我個廿三寸電腦mon
回復

Davidsky 發表於 2017-5-4 10:58
Hungmo兄:你說得一啲都冇錯 真是有很多整投影機的高手,但小弟已經問了 因為這次小弟 ...

壞得咁刁鑽.... 無計

當兩聲道玩住先仲好啦..... 睇住個23吋mon盞訓唔着
回復

Hungmo 發表於 2017-5-4 11:06
壞得咁刁鑽.... 無計

當兩聲道玩住先仲好啦..... 睇住個23吋mon盞訓唔着  ...

Hungmo兄:你說得一點都冇錯 其實可以玩返兩聲道!但又要問人借機借前級 所以打消念頭!暫時睇返自己廿三寸電腦mon算數
回復

Davidsky 發表於 2017-5-4 11:39
Hungmo兄:你說得一點都冇錯 其實可以玩返兩聲道!但又要問人借機借前級 所以打消念頭 ...

你應該大把朋友有閒置前級啦
當幫下人煲下機囉

評分

查看全部評分

回復

racewong 發表於 2017-5-3 19:36
好多野未試呀。。。。

包括壹雞三味!

評分

查看全部評分

回復

Hungmo 發表於 2017-5-4 12:09
你應該大把朋友有閒置前級啦
當幫下人煲下機囉

Hungmo兄:完全正確 本來一套前後給小弟煲機 就是CH的前後級 但可惜啊!因那部後級要插兩條電源線,一條是15A,和一條20A 因為就算有線材都不夠長度!所以要放棄
回復

Davidsky 發表於 2017-5-4 15:58
Hungmo兄:完全正確 本來一套前後給小弟煲機 就是CH的前後級 但可惜啊!因那 ...

CH.......

nature-beautiful-grapes-high-definition-full-screen-wallpaper-image-download.jpg
回復

BoB182兄:收到我的pm沒有?
回復

Davidsky 發表於 2017-5-4 02:52
Dandy 兄,可否講吓幾代Siltech 雙皇冠線蕊構造的分別及聲音上的優劣?你最喜歡那一代的聲?再分享多 ...

Davidsky大,有興趣的話,私聊就好!公開談太白,容易擋人財路
方蕊銀版本主要就是少了原有SILTECH,飽滿多汁的中頻
和稍蓬鬆的低頻
但換來很通透的全頻段

回復