新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: racewong

[線材] 越高級既器材, 需要用高級/高價線材才能發揮應有潛力嗎?

火.. [複製鏈接]
不過我真係接受唔到3173既聲LU..

除非成套SYSTEM DOWNGRADE晒佢, 咁就有可能會玩番3173.
回復

upgarde 802d2 應該大改善過換線
cyberken 發表於 2011-4-8 15:23

我都想呀!

你諗諗, CDP -> 3173 -> PRE -> 3173 -> POWER -> GOTHAM -> 802D2

我諗唔到會有幾好聲喎.
回復

我都想呀!

你諗諗, CDP -> 3173 -> PRE -> 3173 -> POWER -> GOTHAM -> 802D2

我諗唔到會有幾好聲喎 ...
racewong 發表於 2011-4-8 15:29

我未聽過3173, 或者你可以問rumor借佢d線試下. 但我相信器材的upgarde先係皇道, 新一代b&w同舊款相差太遠
回復

唔理你用studio定廠級,都係務求set得平衡為目標就可以
唔駛將佢地分類,arm用就用
回復

我都想呀!

我諗唔到會有幾好聲喎 ...
racewong 發表於 2011-4-8 15:29

唔一定要3173架....仲有好多選擇...
回復

唔理你用studio定廠級,都係務求set得平衡為目標就可以
唔駛將佢地分類,arm用就用 ...
JanHau 發表於 2011-4-8 15:37

嗯, 明白晒.

我會試埋所有studio線材, 如可[接受到]既話, 就真係發大達囉!

又可以upgrade器材lu.
回復

Racewong,唔使頭痕802Dd2照去馬,再加靚線搞掂晒!
回復

update左少少感想o係第一個post.
回復

我覺得最重要係夾到自己口味
回復

update左少少感想o係第一個post.
racewong 發表於 2011-4-8 15:56

總之平貴都係假, 最緊要arm聽.  c/p值係死, 人係生既.
回復

仲有就係唔好講科技, 要科技要數字咁不如玩ipod/ipad.
回復

不過暫時"否"領先三票!

我最想知道結果. 在此謝謝各師兄既投票.
回復

我覺得最重要係夾到自己口味
henryyrneh 發表於 2011-4-8 16:17

唉, 我就係聽你地講到用studio線咁開心, 咪番屋企一次過換鬼晒d甚麼sogon囉.

點知..................最終都要換番條sogon落去...
回復

總之平貴都係假, 最緊要arm聽.  c/p值係死, 人係生既.
rumor 發表於 2011-4-8 16:17

c/p值高,呢個term 不無誤導成份, 一樣比到你想要的東西, 幾貴都值, 否則幾平都無用
回復

唉, 我就係聽你地講到用studio線咁開心, 咪番屋企一次過換鬼晒d甚麼sogon囉.

點知............... ...
racewong 發表於 2011-4-8 16:25

唔好以為只換cable就解到平衡既問題
處理諧震都係非常重要
回復

咁以c/p值討論, 大家覺得去到咩價位先係"樽頸位"?
回復

正所謂唔試唔知身體好呀老友....

你都係命中注定做"玩蛇專家"啦.....
回復

毒蛇皇係~西毒.

佢先係專家. 我只係用家.
回復

吓 你貢絕 咁你用後係覺得口味唔啱定係本身條線質素
唔夠呢(例如毛噪好高等)
回復

你會唔會將3173 變左成studio 線的代名詞呢?
回復