新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: 史的墳

[品牌] Lexicon 同好會

後級頂級.... RX-7.....
回復

hehe..我知道即將有版主成為Lexicon 同好會既會員..  而且仲要係後級頂級. 而家煩惱緊要咩野PC比 ...
kachow 發表於 2011-6-23 00:09

For small listening area (e.g. around 200 feets), RX-7 reproduce more natural and balanced sound compared with ZX-7.
回復

點解多左咁多人買Lexicon, 但係無人黎報到
回復

turbochan , Lexicon ZX-7 報到,請各位多多指教!!!
回復

咁我都係Lexicon用家MC12HD+ZX7,遲些想申請入PMC同好會!
回復

報到, ZX-7................

回復

入咗部ZX-7, 仲用緊跟機線, 大家可唔可以分享下用緊邊條電源線...................
回復

之前,LX-7

現在,RX-7
回復

大家好!! 我係Himan!!

Leixcon RX-7

遲咗報到, 請各位多多指教!!!

謝謝
回復

我前後級都用 Sommer 4mm by 西文.

個人意見分享, 最近換左個 Furutech 20A(R) 銠白金US垟身蘇(之前用sine US 導白金果款), 人聲厚左潤左, 音埸及包圍感完全去左第二個層次, 之後前級和Blu-ray Player個垟身蘇立即換嘪 Furutech GTX-D, 現在真的十分滿意。真想不到換垟身蘇會有這樣的驚喜。
回復

我都報到, RX-7, 請多多指教
回復

想問問各位lexicon用家,
lx 同cx power amp 大吾大分別,我都好想買rx,但是太貴la
回復

想問問各位lexicon用家,
lx 同cx power amp 大吾大分別,我都好想買rx,但是太貴la
Hintel 發表於 2011-8-1 14:52

睇你用乜喇叭 基本上ZX7連全套8系都推到拍拍聲 低一級或兩級推d唔大咬既都應該冇問題掛 有多餘$就梗係ZX7啦
回復

睇你用乜喇叭 基本上ZX7連全套8系都推到拍拍聲 低一級或兩級推d唔大咬既都應該冇問題掛 有多餘$就梗係ZX7 ...
andy88 發表於 2011-8-1 15:12

andy 哥,
用全set monitor audio br
http://www.monitoraudiousa.com/support/past-products/bronze-br/

對前置是br5
Frequency Response +/- 3dB: 36 Hz - 30 KHz
Sensitivity (1W@1M): 90 dB
Nominal Impedance: 6 Ohms
Power Handling (RMS): 120 W
Recommended Amplifier Requirements (RMS): 30 - 120 W
Cabinet Design: Dual chamber bass reflex – Ported front and rear
Drive Unit Complement: 1 x 5.5" MMP®II Bass 1 x 5.5" MMP®II Bass mid-range, 1 x 1" (25 mm) gold dome C-CAM® tweeter
Weight (Individual): 11.5 Kg (25.3 lb)
回復

andy 哥,
用全set monitor audio br

對前置是br5
Frequency Response +/- 3dB: 36 Hz - 30 KHz
Sensit ...
Hintel 發表於 2011-8-1 15:18

用RX7啦
回復

用RX7啦
andy88 發表於 2011-8-1 15:21

我只是玩到5.1 jor
回復

Hintel 發表於 2011-8-1 15:24

先留有用之身 呢隻嘢有排你用啦
回復

Hintel 發表於 2011-8-1 15:24

你睇阿明版推mk都ZX7 就係己想定不日升級喇叭 弟日轉b&W都唔使頭痕
回復

Sensitivity (1W@1M): 90 dB
Nominal Impedance: 6 Ohms
回復

你睇阿明版推mk都ZX7 就係己想定不日升級喇叭 弟日轉b&W都唔使頭痕
andy88 發表於 2011-8-1 15:29

回復