新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 14422|回復: 10

美國Screen Innovation優質投影屏幕~分享及討論區~

雅詠音響新代理產品 - 美國Screen Innovation優質屏幕

其產品連NASA太空站也有採用
而家係太空站上面用既就係佢啦!

而最新型號 “Transformer”,可能係地球上唯一可吾用Masking而改變屏幕比例嘅先進產品  
~按我看影片~

Transformer is here. Turn up the volume!
http://www.screeninnovations.com/transformer
品牌故事~選擇SI的理由~

由最基本的框架幕,電幕,到高科技ZERO-G或Transformer,無論用料,大小都可依用家喜好,
相信一定會搵到心目中完美既投影幕。

有興趣歡迎打黎2324-9968 雅詠音響!
請問SI solo pro投影幕在16:9的比例下尺寸最大可做到幾多寸?

因為在SI的網頁內solo pro最大好似去到120寸only,其實solo pro投影幕有無更大的尺寸可以訂制嗎?

如solo pro(16:9)最大的尺寸只可做到120寸,咁請問solo pro 120寸(16:9)的投影幕的規格及尺寸是怎樣的?

Thanks!
回復

ivanso 發表於 2018-9-9 23:26
請問SI solo pro投影幕在16:9的比例下尺寸最大可做到幾多寸?

因為在SI的網頁內solo pro最大好似去到120寸 ...

你好,
SI投影幕不同型號及物料可做的大小也不同,不計特別大的X Series,最大可以做到260"吋。
所以最好可先提供希望的系列和物料,可報上最大尺寸。
請查pm
回復

AriaAudio 發表於 2018-9-12 17:09
你好,
SI投影幕不同型號及物料可做的大小也不同,不計特別大的X Series,最大可以做到260"吋。
所以最好 ...

請問SI “solo pro”的系列用“Pure White”幕料(不用透聲),可否做到140寸(16:9)左右的尺寸呢?

如果可以做到140寸(16:9),投影幕的外殼及投影幕底桿尺寸是多少?

如果是130寸(16:9),投影幕的外殼及投影幕底桿尺寸是多少?

另”Pure White”幕料(不用透聲)可支援8K解像嗎?or只是支援4K解像?

Thanks
回復

ivanso 發表於 2018-9-12 22:06
請問SI “solo pro”的系列用“Pure White”幕料(不用透聲),可否做到140寸(16:9)左右的尺寸呢?

如果 ...

因Solo Pro最大只能做到120"吋, 照以上條件, 可選擇5 Series Motorized 16:9 Ratio電幕, 140"及130"都可做到。
可選擇External或Flush Mount,可看看哪款比較合適我再報上呎吋。
*Pure White resolution 8K。

另外, 如果客人需要訂購投影幕, 可給我們家中Floor Plan及投影機款式(以上請使用PM功能), 方便我們計算最適合客人家中大小的投影幕及物料。購買投影幕我們包括基本安裝。
回復

AriaAudio 發表於 2018-9-13 09:33
因Solo Pro最大只能做到120"吋, 照以上條件, 可選擇5 Series Motorized 16:9 Ratio電幕, 140"及130"都可 ...

多謝解答,我再研究一下先
回復

ivanso 發表於 2018-9-13 22:40
多謝解答,我再研究一下先

唔洗客氣,其實如果先想看看詳細呎吋,請按此
或直接致電聯絡我們2324-9968,謝謝
回復

我想要SLATE 0.8 物料幕, 但係個架有好多種, 又SOLO 又5,3,1SERIES , 唔知有咩唔同
回復

iamkit 發表於 2019-6-26 17:51
我想要SLATE 0.8 物料幕, 但係個架有好多種, 又SOLO 又5,3,1SERIES , 唔知有咩唔同

請問客人係想要電幕嗎?
1,3,5系係幕料不同,而Solo和1,3,5系主要是幕體積不同。
如果想詳細清楚可以致電2324-9968,謝謝。
回復

請問8月影音展屏幕有優惠嗎?
回復

yhm88 發表於 2019-8-4 20:49
請問8月影音展屏幕有優惠嗎?

你好,我們沒放投影幕到會場,如果需要查詢價錢,可以PM我們客人的電話或直接致電2324-9968,謝謝
回復