新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 9006|回復: 67

[其他] NAGRA 機全部加晒價, 而且好多喎!

部DAC我好記得15萬幾, 現時加到去差不多22萬 , 我睇怕都唔洗再列佢為我的夢想DAC了;
唔只DAC, 所有機種都加晒, 而且都好多, HD AMP我記得係五十幾萬, 加到去近六十四萬, 加幅好多喎, 其實機都有約20%加幅, 離譜!
係唔係真係咁好賣呀!?

甘既價點會好賣,成日行過都無人,不過可能賣1,2套都夠一個月收入
前幾日入去本身諗住試下CH,我都恤衫西褲拎住個公事包架啦,個2個sales都無理過我,問佢邊部係合併同埋咩價位,諗住會開聲聽下啦,點知求其答我15,6定16,7就走左去
甘樣做sales,請著佢真係大鑊。甘既零至服務,CH用著佢真係想做好marketing都難
回復

HIFI野就係咁。
反正都小人買,干翠加多D加多D,
買唔起既人永遠唔會買,
要買既人,始終會買,而家賣一部等於以前賣三新。

代理商點解要咁做? 我估計。反正一年賣唔到幾多部,連印宣傳單張既錢都未Cover, 點會唔加。又唔可以減價速銷啊,連反貨成本都未夠。

咁真。全香港。有無100個人玩緊任何南瓜是旦一樣?

不喜勿插

評分

查看全部評分

回復

hkbg 發表於 2017-9-16 23:57
HIFI野就係咁。
反正都小人買,干翠加多D加多D,
買唔起既人永遠唔會買,

師兄真係道出了現實
回復

這種現象非HIFI友之福
不出五年。香港肯定少個牌子。
代理自己都心中有數。做死左南瓜咪搵個東瓜來做囉。

講真。
而家想整套野聽得下。起碼都要50萬打上。

你想渣住20萬入門,無話唔得既。

講真。我地一般打工仔,就算係行政人員。供樓,供養仔女,阿之阿左成抽野在後面。要換新野,又要偷運入境,又唔敢講真價比老婆知,點解? 咪因為太貴囉。

評分

查看全部評分

回復

SUGIMOTO 發表於 2017-9-16 18:50
甘既價點會好賣,成日行過都無人,不過可能賣1,2套都夠一個月收入
前幾日入去本身諗住試下CH,我都恤衫西 ...

-----我都恤衫西褲拎住個公事包架啦--------

當你冇到正正就係你呢個 look 囉!

你應該講普冬瓜, 剷綠軍頭, 一入門口就問 sell 屎邊件最貴...., 再問佢有冇再貴啲㗎............

評分

查看全部評分

回復

又或者南瓜過一兩年轉代理呢

不過又講反轉頭,南瓜d聲真好聽
回復

SUGIMOTO 發表於 2017-9-17 00:08
又或者南瓜過一兩年轉代理呢

不過又講反轉頭,南瓜d聲真好聽

好唔好聽見人見至姐。

一般Hifi友,你比埋價錢佢睇,佢一定話貴果套好聽。

如果blind test, 又有幾多人真係試到貴果套好聽。

但價錢有無偏離現實,就好多人可以話你知。

評分

查看全部評分

回復

GREENSPAN 發表於 2017-9-17 00:08

哈哈,都可能係
甘即係佢選址刀出事啦,去老尖老銅開先多財大氣粗既同胞

評分

查看全部評分

回復

hkbg 發表於 2017-9-17 00:12
好唔好聽見人見至姐。

一般Hifi友,你比埋價錢佢睇,佢一定話貴果套好聽。

果日佢都開住套南瓜既,CH就擺另一邊房

評分

查看全部評分

回復

年青新一代揸住部電話塞兩粒嘢入耳已經很滿足,傳統音響行業唔賣貴維唔到皮
回復

港元對歐元問題?
而且有些廠都會加定價的,至於實,真是考牙力同有冇人情。

之前有一些時間日元高,香港 D eso K01 都開到 15個,到 K01x, 就平了好一節。
回復

High price is not a problem for the rich and fame! As demand for Nagra products is very low anyway, raising the prices would not hurt the manufacturer's profit at all.

For luxury items, the higher the prices the higher the profits!

Except for the relatively thin cases, Nagra products are built to the highest quality standard! Salute to the Swiss!
回復

t1174 發表於 2017-9-17 00:37
港元對歐元問題?
而且有些廠都會加定價的,至於實,真是考牙力同有冇人情。

我都有諗過哩個可能性, 但又唔多似係!
回復

夕陽工業,等死!
回復

GREENSPAN 發表於 2017-9-17 00:08

評分

查看全部評分

回復

零智我都唔敢上去怕白鴿眼
我覺得最好服務係德哥生客上去都不斷介紹任你試聽唔買都笑住走

評分

查看全部評分

回復

bcychung 發表於 2017-9-17 08:34
零智我都唔敢上去怕白鴿眼
我覺得最好服務係德哥生客上去都不斷介紹任你試聽唔買都笑住走 ...

鍾医生上去都比人白鸽眼?

冇錯,我昨日都比人白鸽一次

評分

查看全部評分

回復

SUGIMOTO 發表於 2017-9-16 23:50
前幾日入去本身諗住試下CH,我都恤衫西 ...

They are no longer the dealer for CH.

Go to Jadis.

評分

查看全部評分

回復

NAGRA CLASSIC系列加左好耐了.
回復