新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: charliey

[其他] 垃圾當寳

哈哈,我又無講边件係垃圾,典解有人對号入座嘅

評分

查看全部評分

回復

回復

你講到咁明顯...呢度d 師兄都知道你講緊邊樣野啦
閣下試唔試係你自由...亦冇人強迫你去試...字裡行間...分享出來位師兄都冇任何經濟收益..
而唔想中伏有好多方法...例如問朋友借來玩...唔岩駛咪唔買囉...好簡單...

學蔡瀾講:未食過個樣野...係冇資格話佢唔好食

利申:想保持論壇健康討論空間有感而發

評分

查看全部評分

回復

SAnalogue 發表於 2017-9-30 17:16
你講到咁明顯...呢度d 師兄都知道你講緊邊樣野啦
閣下試唔試係你自由...亦冇人強迫你去試...字裡行間...分 ...

亞姑都知佢講岩鹽燈啦!
利申:我剛剛做了這間鋪之會員,因為我貪心有折扣!

評分

查看全部評分

回復

咁即係有人都認為吹得太大喇
回復

你有你賣藥我有我拆穿

評分

查看全部評分

回復

charliey 發表於 2017-9-30 17:22
咁即係有人都認為吹得太大喇

師兄話人吹水有什麼根據?
就係「你覺得」?

評分

查看全部評分

回復

charliey 發表於 2017-9-30 17:25
你有你賣藥我有我拆穿

我睇完享都係在淘寶隨便揀間店買咋喎...如果咁都俾個位師兄有利可圖...咁我相信個位師兄一定係馬雲
回復

笑死我......
回復

Charliey c-hing,
Will you stop being a party-pooper please? I really enjoy reading those hifi assessories posts! As a poor man, these posts and insights from our fellow audio enthusiasts give me hours of entertainment and smiles without paying big money.

評分

查看全部評分

回復

charliey 發表於 2017-9-30 16:57
哈哈,我又無講边件係垃圾,典解有人對号入座嘅

師兄你講緊邊個POST都好明顯啦,死撐仲更加暴露你嘅弱點

評分

查看全部評分

回復

其實,着同唔着部變頻雪櫃,聆聽環境嘅溫度,濕度都有影響嘅時候,我唔會輕易話開盞鹽燈無影響,只係值唔值同你鍾唔鍾意個改變啫。
回復

算啦, Charliey師兄, 喺論壇既角度, 我地係好歡迎網友們出Post分享,

當然, 如果比我見到佢地只係搭棚做推廣, 我一定會Del post!

評分

查看全部評分

回復

原本係等自然沉底,但係都話我擋路,我ㄡ無叫人吾好買乜買物,又無指名道姓边件係垃圾,係都有人話国王有着衫,哈哈......
回復

charliey 發表於 2017-9-30 19:09
原本係等自然沉底,但係都話我擋路,我ㄡ無叫人吾好買乜買物,又無指名道姓边件係垃圾,係都有人話国王有着 ...

廢話喇, 你就係講緊鹽燈

但我覺得你呢堆發言無助別人了解更多資訊,只是一堆冷嘲熱諷的廢話

評分

查看全部評分

回復

racewong 發表於 2017-9-30 19:04
算啦, Charliey師兄, 喺論壇既角度, 我地係好歡迎網友們出Post分享,

當然, 如果比我見到佢地只係搭棚做 ...

版主英明

我都唔相信該分享有乜利益意圖…係善意分享。

其實玩音響已係N年前已興起玩意…以前啲音響工程師、資深…等玩家也好,都好少好似而家甘用多甘乜乜附件去較聲或提升系統,究竟係以前啲人唔重視呀還是認知不足…(只係唸唔明…無乜其他含意)?

或者係時代進步!科技進步…

而自己又跟唔上…多左嘢玩係好事嘅,但睇到唔少評論指影響或改善程度都幾誇張…(有啲甚至有幾成改善…一部似樣啲嘅機任你點設計…要有幾成改善談何容易…但環境限制我就極認同,由幾拾呎聆聽空間搬去2-300呎聆聽空間,音響整體表現可以相差好遠…)變化我相信有…但成效我稍有保留,我以前亦試過左搭右搭…,手癢拆鬼曬佢還原,果把聲仲自然(自己較聲功夫勁!差勁個勁 )。

自己都忍唔住笑自己 攪餐死原來白攪…(相信好多師兄都唔認同係好自然…只怪你學藝未精啫)

評分

查看全部評分

回復

繼續鬧喇,唔覺得係垃圾就根本吾会對号入座喇
回復

其實都有朋友私下同我表示怕Hiendy 變左數字台,我地版主可以做嘅野其實好有限,過度管制大家又會好無癮,個論壇係點都有頼各位去維繫,總之玩環玩,都請大家就住玩,無謂贏左場交,輸左個家丫。

評分

查看全部評分

回復

bigpun1975 發表於 2017-9-30 20:10
其實都有朋友私下同我表示怕Hiendy 變左數字台,我地版主可以做嘅野其實好有限,過度管制大家又會好無癮, ...

尼到論壇相對理性同有禮貌好多…各 版主功不可沒
回復

HaiFaiYau@FB 發表於 2017-9-30 20:38
尼到論壇相對理性同有禮貌好多…各 版主功不可沒

我地都係邊學邊做啦,如果冇你地支持邊有Hiendy 丫

評分

查看全部評分

回復