新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: ThomasLi@FB

[附件] 神級極品 fuse: Brimar fuse

AS881 發表於 2017-10-23 17:45
因為之前用SR Black, 第-粒效果好強,第二粒感覺弱咗,第三粒已冇feel
同埋我覺得幾浪費!Fuse  ...

非常同意你嘅講法,SR Black 我買咗八條,所有机`喇叭都分到一條,講真係頗為後悔,因為換換下已冇乜feel, 本來已決定唔再換fuse, 但Brimar 放落前級後實在令我乖乖俾錢, 最後買多條俾phono amp 便that's it。
回復

leoking 發表於 2017-10-24 08:30
非常同意你嘅講法,SR Black 我買咗八條,所有机`喇叭都分到一條,講真係頗為後悔,因為換換下已冇乜feel ...

可能我都試-條起,兩條止就完。
唔試又好似痕痕地
回復

AS881 發表於 2017-10-23 17:45
因為之前用SR Black, 第-粒效果好強,第二粒感覺弱咗,第三粒已冇feel
同埋我覺得幾浪費!Fuse  ...

最惨分長度、快慢燒和不同 A數。换機後好大機會用唔番。
回復

eds60 發表於 2017-10-24 10:50
最惨分長度、快慢燒和不同 A數。换機後好大機會用唔番。

諗到咁長遠!
回復

對我來説是好長遠。Hiendy 好多師兄不斷大洗牌又唔同。不過洗得牌都應該唔志在。
回復

Tried. One word, at least buy 1 for pre amp.

Cheapest upgrade ever (don’t treat it as a fuse).

買個頭都唔止

評分

查看全部評分

回復

HFC磁能棒 has priority, for me
回復

雖然早在兩星期前已買了兩粒Brimar, 但一直只換落前級,因為想績步來,歎完一粒、再一粒。今日終於換落phono, 又係嗰句: 嘩!乜分別咁大!
回復

leoking 發表於 2017-10-27 17:28
雖然早在兩星期前已買了兩粒Brimar, 但一直只換落前級,因為想績步來,歎完一粒、再一粒。今日終於換落phon ...

終於都換埋部PHONO啦?!
回復

買時半信半疑!
放入DAC 後 我服了

回復

anthonymsk 發表於 2018-1-22 23:38
買時半信半疑!
放入DAC 後 我服了

有什麼改變
回復

有什麼改變

之前有師兄已經提過 , 以下是copy 返之前鎗王兄的評語,在我的系統中也大致一樣

超強密度,超黑背景,分析力強,富音樂感 - 係四樣齊晒.
回復

嘩!好厲害
回復

Yes~ this fuse is really really nice.
I bought 2 SR blue for my source in dec ~ it is not suitable for my system~
I think the blue fuse make my system sound so dim...

Then upgrade to 2 brimar, now sound super
回復

CKKeung 發表於 2017-10-15 03:08
冇錯,Brimar Audio Fuse 表現是神級!   
不過售價也是神級!

回復

anthonymsk 發表於 2018-1-23 10:06
之前有師兄已經提過 , 以下是copy 返之前鎗王兄的評語,在我的系統中也大致一樣

回復

Put in cd player or int-amp is better? thanks
回復

racewong 發表於 2017-10-17 23:10
我同KING SIR對屏風都係每邊兩粒FUSE, 不過好在BRIMAR無30mm fuse. 否則我都驚忍唔住... ...

now they have 32mm, will you consider to put them at the 3.7i?  since i am considering between this one and the powerhouse alpha 10000, any recommendations?
回復

9394999 發表於 2018-4-24 16:09
now they have 32mm, will you consider to put them at the 3.7i?  since i am considering between thi ...

Alpha 10000 同 Brimar 係兩回事,Alpha 10000 放 source 較好,而 Brimar 放任何地方都適合
回復

9394999 發表於 2018-4-24 16:09
now they have 32mm, will you consider to put them at the 3.7i?  since i am considering between thi ...

放屏風的話, 我都係鐘意SR BLUE.

當然我未試過搵四粒巴馬返黎插屏風咁顛啦.
回復