新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 19373|回復: 59

[商戶廣告] 全新製作800VA平衡式隔離牛,2kVA旗艦平衡式隔離牛

全新製作800VA平衡式隔離牛!
以高質素環型鐵蕊,再用高純度英國OFC無氧銅漆皮線手工繞製而成重量級環牛,
機內亦加裝DC Killer電路及軟啟動裝置,
Furutech FI-06(G)鍍金C14 IEC輸入座,
配上兩套鍍金美式孖位輸出座共四位輸出,
全鋁機箱,尺寸W160 H140 D250mm,配上特製POM抗震機腳,整機小巧精緻!
面板帶有LED輸出電壓顯示,實時輸出電壓,一目了然!

另外,輸入電壓可按要求製作成220V或230V,而輸出電壓亦可按要求製作成100V/115V/220V或230V。
由於提供客制化輸入輸出電壓,本隔離牛不設現貨,工期約兩至三星期左右,請見諒

評分

查看全部評分

正式版本終於完成,並陸續出貨,謝謝各位信任與支持!

正式版本機箱為全黑色,面板電壓錶改用彩色液晶體顯示,輸入IEC升級Furutech FI-06(R) NCF,輸出座升級鍍銠美式座。
另外,後板加設平衡及非平衡式接法選擇制,啪左是非平衡式接法,啪去右邊就係平衡式接法,兩種音色玩法!
機背亦加設接地柱,方便玩家接到地盒。

價格稍稍調整至$4000,有興趣可以PM聯絡我,謝謝!

評分

查看全部評分

回復

正。
我, 都等緊隻牛回歸。

評分

查看全部評分

回復

What is "後板加設平衡及非平衡式選擇制,可以有兩種音色玩法" ?? Please explain. Thnx.
回復

nagramen 發表於 2017-11-27 23:19
What is "後板加設平衡及非平衡式選擇制,可以有兩種音色玩法" ?? Please explain. Thnx. ...

好簡單,啪去右邊就係平衡式接法,啪去左邊就係非平衡式接法。

評分

查看全部評分

回復

我隻牛牛入佐屋喇

評分

查看全部評分

回復

師兄們,你哋嘅牛牛應該都到手吧,效果怎樣呢
回復

la1209 發表於 2017-11-27 20:40
正式版本終放完成,並陸續出貨,謝謝各位信任與支持!

正式版本機箱為全黑色,面板電壓錶改用彩色液晶體顯 ...

Ken兄,請問輸出可否有英式?是否應用於前端器材?可否由排蘇取電?
回復

ecmail 發表於 2017-12-2 10:17
Ken兄,請問輸出可否有英式?是否應用於前端器材?可否由排蘇取電?

可以訂做英式輸出,不過呢個箱嘅尺寸,如改做英式輸出,最多只能做兩個位輸出。
另外,呢隻牛有800VA,除應付前端器材外,亦可給一些功率不太大的合併機用。而取電方面,插牆身最理想,如果必須經拖板取電,拖板最好不要加設任何passive濾波裝置。

評分

查看全部評分

回復

la1209 發表於 2017-12-2 11:17
可以訂做英式輸出,不過呢個箱嘅尺寸,如改做英式輸出,最多只能做兩個位輸出。
另外,呢隻牛有800VA,除 ...

請問如果UK版四位是否可以加大機箱,尺寸如何?
回復

ecmail 發表於 2017-12-2 11:29
請問如果UK版四位是否可以加大機箱,尺寸如何?

尺寸大約W220 H120 D310mm

評分

查看全部評分

回復

隻牛牛外觀了得,放隻牛出廳,隻老虎無炸型!
隻牛對我套影音系統實在有幫助,無奈小弟自小好食懶飛逢三進一重有讀寫障礙兼老人痴呆
文筆有限對我來說,好野一件

評分

查看全部評分

回復

落order前後等了1個月, 成30kg重, 搬回家幾系.
包裝保護非常好, 打開就見到紫銅"頂/底"特制板, 跟手就上架煲一陳CD.
再用心聽CD, 背景非常靜, 個場面無撐開大, 但個申延極好.
Thanks! Lau ching

評分

查看全部評分

回復

Eric2004 發表於 2017-12-19 23:33
落order前後等了1個月, 成30kg重, 搬回家幾系.
包裝保護非常好, 打開就見到紫銅"頂/底"特制板, 跟手就上 ...

Eric兄,你唔記得講你呢隻係2kVA OCC鍍銀O-Core平衡隔離牛

評分

查看全部評分

回復

la1209 發表於 2017-12-20 08:12
Eric兄,你唔記得講你呢隻係2kVA OCC鍍銀O-Core平衡隔離牛

Kenneth兄:上層嗰嚿方形和圓形的是甚麽零件呢?
回復

CKKeung 發表於 2017-12-20 08:36
Kenneth兄:上層嗰嚿方形和圓形的是甚麽零件呢?

方形盒係Schaffner FN2070濾波,而圓形不銹鋼罩入面係秘密
機底仲有裝咗Ground Isolator,搞到個背景再黑啲咁。

評分

查看全部評分

回復

呢隻又乜野價位?
回復

How much ah ching
回復

la1209 發表於 2017-12-20 10:38
方形盒係Schaffner FN2070濾波,而圓形不銹鋼罩入面係秘密
機底仲有裝咗Ground Isolator,搞到 ...

呢隻又乜野價位?  X2
回復

呢隻又乜野價位?  X3
回復