新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 13919|回復: 41

[線材] 真實自然 Schnerzinger Reference 3000

用咗 Grip 同 EMI Protectors 後不能抗拒地訂了同廠的線材, 等咗幾個月, R3000 XLR 同 喇叭線 終於到了!  很多朋友問我報告, 說真的, 實在難用筆墨來形容.....換上這兩條線, 最大感受係”真實自然, 沒有邊界”.  可以更投入欣賞音樂帶比我的樂趣!  用一般描寫音響聽感的形容詞實在不太適用....舉個例子, 我們聽現場音樂的時候, 我們不會用高低伸延好好, 音場又闊又深, 密度好高等等來形容吧!  因為真實就是真實!  

評分

查看全部評分

想知同hfc比較如何
回復

玩HiFi就係想有呢種感覺。現在缐材應該可以長時間唔再諗upgrarde掛
回復

弓起,又開奈多箱!
好聲就掂,有排聽!
回復

實力嘅表現!
回復

Congratulation!
回復

恭喜恭喜! 我一向打算Av同2-Channel分家。搞定套AV, 將來玩2-Channel時,E對係我目標!
回復

Please advise how to connect the EMI protector booster with the EMI protector.

Thanks
回復

哈哈,SCHNERZINGER玩的就是低音染,像真實似的聽感。
同Zellaton SPEAKER好似架,好簡單就可以形容到:HIEND 中性 平衡 還原度高

打個小廣告,半價出售SCHNERZINGER EXTREME 8000T RCA最新版 2米
回復

恭喜,我試過白蛇3000真係極正,好過同價Siltech, 師兄用什麽器材。
回復

各位師兄,今日home demo咗,試咗件新產品叫power booster,有冇師兄試咗?感覺如何?Michaela見意我用Power booster & Ref 2000 rca & Cleaner booster!大家各得何?
因為系統都聽感起碼都升級咗80%!還是入手Ref 2000 rca & Cleaner booster? or 3樣買曬? ThxQ
回復

starhifi 發表於 2017-11-28 18:58
恭喜,我試過白蛇3000真係極正,好過同價Siltech, 師兄用什麽器材。

Hi Starhifi 師兄, 只是簡單幾件器材!

評分

查看全部評分

回復

kekecola 發表於 2017-11-28 18:49
哈哈,SCHNERZINGER玩的就是低音染,像真實似的聽感。
同Zellaton SPEAKER好似架,好簡單就可以形容到:HIE ...

Kekecola 師兄, 一語中的!
回復

Skycam 發表於 2017-11-28 03:23
玩HiFi就係想有呢種感覺。現在缐材應該可以長時間唔再諗upgrarde掛

今年巳超支預算很多冇$在身, 就專心聽歌
回復

Hifidennis 發表於 2017-11-28 15:13
Please advise how to connect the EMI protector booster with the EMI protector.

Thanks

Hi Hifidennis CHing, there is a slot at the back of the EMI Protector for the EMI booster.
回復

Airtight 發表於 2017-11-28 22:12
各位師兄,今日home demo咗,試咗件新產品叫power booster,有冇師兄試咗?感覺如何?Michaela見意我用Powe ...

ching睇pm
回復

補充一點:

XLR 可以加一個 cable booster 及一個 cable cleaner
當一步一步加上去時, 便知它們的影響!  Booster 是對音質及密度的加強, cleaner 是幫忙音場的深闊, 立體感!

SC 可以加一個 cable cleaner.  當我換上SC 時, 最初反而覺得聲音不太平衡, 低頻量及下潛少咗!  不好聽!最後發現原因是我原本落在 Amp Output 去喇叭負極的農夫地線嘅問題!極有可能同 Cable cleaner 嘅功能相同, 反而做多咗!  
回復

alanlovedog 發表於 2017-11-28 23:49
Hi Starhifi 師兄, 只是簡單幾件器材!

2隻貓貓好乖巧好靚靚
回復

alanlovedog 發表於 2017-11-29 00:47
Hi Hifidennis CHing, there is a slot at the back of the EMI Protector for the EMI booster.

Thanks a lot.
回復

點解近來有關Schneringzer的討論咁靜?
回復