新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 15837|回復: 55

[CAS] CAS之SATA線

SATA可以話係CAS的"大陣", 但就好少會深入研究
唔知Hiendy呢度有冇同好呢

I have this 子匀 too.   
回復

呢條黑色我都有用。。。之前用子均白色最平個條
回復

CKKeung 發表於 2018-1-16 17:52
I have this 子匀 too.

Paul Pang的SATA線確實唔錯,但佢嗰條Black太貴,我只係捨得買佢二佬
回復

cmlee 發表於 2018-1-16 18:28
呢條黑色我都有用。。。之前用子均白色最平個條

Pachanko喺外國吹得好勁吓,所以買嚟玩吓,睇吓同子勻差幾遠
回復

MarcoTam@FB 發表於 2018-1-16 18:39
Pachanko喺外國吹得好勁吓,所以買嚟玩吓,睇吓同子勻差幾遠

請 Macro兄 講講兩條 sata cables 的分别好嗎?
Many thanks!
回復

莫非SATA线亦需要8N无氧铜?
回復

CKKeung 發表於 2018-1-16 18:42
請 Macro兄 講講兩條 sata cables 的分别好嗎?
Many thanks!

梗好啦, 之不過SATA要時間run-in先知道佢究竟有幾勁, 過幾日再同師兄匯報戰況

評分

查看全部評分

回復

SATA SSD 同 M2 SSD 邊種比較好?
回復

paulpaul1 發表於 2018-1-16 19:11
SATA SSD 同 M2 SSD 邊種比較好?

SATA SSD理應比較好, 因為HiFi呢家野....有線好過冇線
回復

呢二條我都有,我由子桐時代開始用到最新既子勻紅
一試pachanko reference即刻轉會
回復

pachanko reference我都有用緊

評分

查看全部評分

回復

MarcoTam@FB 發表於 2018-1-16 18:39

師兄pachanko reference 香港有無得買?上網睇都唔平
期待師兄兩線評測~~~~~
回復

wing_t 發表於 2018-1-16 18:43

其實換sata線個變化大過usb線好多。。。

評分

查看全部評分

回復

wing_t 發表於 2018-1-16 18:43

5n 金銀線( DUELUND/MUNDORF)
回復

Ofa 發表於 2018-1-16 20:52
師兄pachanko reference 香港有無得買?上網睇都唔平
期待師兄兩線評測~~~~~ ...

香港應該冇...一係直接喺Pachanko買, 一係就經Highend audio PC (嗰陣Black Friday有折)
回復

原來師兄們都有用開Pachanko嘅Sata線, 咁就唔岩啦, 靜靜雞匿埋用好野
回復

darkfrank 發表於 2018-1-16 21:21
其實換sata線個變化大過usb線好多。。。

如果用于连接移动硬盘,FURUTECH的USB 3.0硬盘线应该不错吧?
回復

Just ordered 40cm long Pachanko Sata "Reference"........

https://www.pachankostudio.com/p ... anko-sata-reference

評分

查看全部評分

回復

vhs 發表於 2018-12-12 23:51
Just ordered 40cm long Pachanko Sata "Reference"........

https://www.pachankostudio.com/p ...

vhs 兄 : 效果如何呀?   
回復