新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: 白影

[影音組合] 「撿破爛」的影音組合 :P

火.. [複製鏈接]
難得老細唔係度, 手上既工作又差不多做哂, 上黎打番兩粒字先...

熟一點既, 都問我做乜唔上黎, 其實我有上哂兩面架, 只係無精神同時間打字,
而且我見到我身邊認識既朋友個個都不斷升級,
連比我毒既人都一開波套野都正過我套垃圾好多, 呵呵
我都係當回一個小小用家好了, 近日套野都係打機多...
回復

都可以上黎傾下計
回復

回復 121# 白影
回復

回復 121# 白影

好久不見ching,
回復

Nice to see you again.  Take care.
回復

Nice to see you again.  Take care.
hkbomberman 發表於 2010-10-13 23:45

因為上星期周未既show全數改期左今個星期六日,
同亞HOOH聊過下, 一係星期日改成晚上6時後上黎, 一係改下星期日(照舊下午)
好似覺得改下星期好一點, 因為我最怕個SHOW OVER TIME 而趕唔到番黎,
唔知你下星期日得唔得閒呢?
回復

回復  白影

好久不見ching,
w00tw00t 發表於 2010-10-13 23:31

係呀, 近來工作同教仔仔比較忙, 少左上網吹水...
回復

For the time being, not sure if Nov 6, 7 is ok.  Let us fix the time later.

因為上星期周未既show全數改期左今個星期六日,
同亞HOOH聊過下, 一係星期日改成晚上6時後上黎, 一係改下 ...
白影 發表於 2010-10-25 15:01
回復

For the time being, not sure if Nov 6, 7 is ok.  Let us fix the time later.
hkbomberman 發表於 2010-10-25 16:08

等你消息。
回復

昨晚有人上黎拿條BJC,
雖然都成10點,都係開左幾段野比佢聽下先比佢走,呵呵
有熊貓、Avatar、久石讓。

果然係行家,一邊聽就一邊打量前上方,一坐低聽得出我既前上方既特別之處既人,5隻手指數得哂。

但可能係玩開兩聲道既玩家,佢睇戲時,覺得套野咁既環境有咁既表現已係無話可說,而我指出我對套門有咩不滿,佢都唔覺得係咩一回事,反而黎到聽久石讓時就同我講分離感不足、定位不清晰、高音操。完全好似睇番以前既我,對耳好好,但係聽既方向錯哂。佢之後會玩下AV,到時佢就會明白兩聲道同AV既耳仔唔同的了。

不過聽開兩聲道既人真係唔同D,佢同djaddy一樣,一坐低就聽得出我套野既秘密。好多師兄朋友可以到走都無發現既野,佢地兩聲道玩家一聽就聽得出。
回復

有乜秘密唔好收收埋埋好喎
回復

有乜秘密唔好收收埋埋好喎
聖龍 發表於 2010-10-26 18:51

聽得出就講,聽唔出就唔講,因為聽唔出,講左都無用,但聽得出,講左都係無用,
因為那個方法連老師上黎聽完之後都講只此一家,係集環境、器材、校聲而磨合出黎既,就算別人照抄,死得既機會係九成九,所以老師比我既意見係,唔好係網上講,因為比人圍既機會是100%!

而且我唔係次次有人上黎時會開那個SETTING,因為那個SETTING本身都有它的局限性,唔係時時都合用,所以你見我去毒人,次次都係用那幾隻碟,哈!

P。S 以你既聽力,應該聽得出,不過你唔會用到我既方法,因為你套野同環境都比我好很多,唔洗用。
回復

反而黎到聽久石讓時就同我講分離感不足、定位不清晰、高音操。完全好似睇番以前既我,對耳好好,但係聽既方向錯哂。佢之後會玩下AV,到時佢就會明白兩聲道同AV既耳仔唔同的了。

白影 發表於 2010-10-26 17:54

AV既耳仔應該要點?
回復

AV既耳仔應該要點?
eosteven 發表於 2010-10-27 10:17

唔好玩我啦,師兄點會唔知,呵呵。
回復

唔好玩我啦,師兄點會唔知,呵呵。
白影 發表於 2010-10-27 10:32

我係玩2ch架,你唔信我唔識玩AV
回復

我係玩2ch架,你唔信我唔識玩AV
eosteven 發表於 2010-10-27 10:54

我玩AV架, 我唔識2ch, 但係幾次跟2ch既朋友交手, 佢地都會好自然要求一些係AV System唔係咁易做到, 甚至係有點勉強既要求。
av system用來睇戲, 2ch拿來聽歌, 兩者既要求本身都唔同。
回復

咁可能好hi end既先可以滿足到兩個要求
回復

咁可能好hi end既先可以滿足到兩個要求
eosteven 發表於 2010-10-27 14:33

用要好有心機校聲先得
回復

好耐都無改過D聲, 星期日終於轉左十仔既PC線, 一個字:勁!

但個DIY高手唔肯同我講用左咩線黎整, 叫我自己估下!

我試左一晚問佢係咪幾條唔同既線組合而成, 其中一條係老P, 佢話係, 但係問佢其他既係咩, 又唔肯講, 只知道成本不高, 但係我AB TEST過之後, 比我家中那條過千既大蛇仲好表現 (條大蛇一直無乜點用, 因為唔鐘意, 只係間唔時比人拿去試下)
回復

星期一放假, 本身已約了幾位朋友夜晚上黎, 依家下午都可以黎, 唔知有無人得閒上黎呢
回復