新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: uncleseven

[接線(RCA/ XLR)] Kondo 線材的分享

線都係要夾機,换咗金仔A70低频一天光哂,现在又心思思用番银線,想問師兄對Wireworld Platimun Eclipse 7有何評債,同Kondo点比?

評分

查看全部評分

回復

starhifi 發表於 2018-1-28 08:53
線都係要夾機,换咗金仔A70低频一天光哂,现在又心思思用番银線,想問師兄對Wireworld Platimun Eclipse 7 ...

聽聞 Wireworld 是比較直白,上到 Platimun 就有D 甜美!
我只用過 Golden 的喇叭線,所以唔識比較
回復

uncleseven 發表於 2018-1-28 08:15
玩 Kondo 線抵過 Audionote UK 好多

咁又真喎, Kondo線貴極都有個普
回復

今日係聲望facebook見到kondo 陳列線大減價,LS-41 Phono線半價,咁就買咗人生最貴嘅接線

評分

查看全部評分

回復

大家可親耳求證,不要道聽塗說呀!

評分

查看全部評分

回復

chhlau 發表於 2018-1-29 17:04
今日係聲望facebook見到kondo 陳列線大減價,LS-41 Phono線半價,咁就買咗人生最貴嘅接線 ...

原來比你買左
回復

Kondo 新一代線材韻味十足.  有一聽難忘嘅境界!
回復

Avantgarde-HK 發表於 2018-2-6 17:21
Kondo 新一代線材韻味十足.  有一聽難忘嘅境界!

新-代的意思係LS41定有更新的版本呢?
回復

MatthewC 發表於 2018-2-6 20:09
新-代的意思係LS41定有更新的版本呢?

新一代意思是指 LS 41, VC-II, SPS 2.7, SPS 2.5, Avocado ACz 及 Persimmion Acc 這幾款.
回復

Avantgarde-HK 發表於 2018-2-7 13:55
新一代意思是指 LS 41, VC-II, SPS 2.7, SPS 2.5, Avocado ACz 及 Persimmion Acc 這幾款.  ...

請問Kondo線材有得试聽嗎?
回復

有.  請聯絡我們.
回復

yhyueng 發表於 2018-2-7 14:39
請問Kondo線材有得试聽嗎?

打比中環聲望問下啦.
回復

昨天,因爲買賣二手同一位唔認識的網友 whatsapp.
佢係有齊 Kondo LS41, LPz & VzII.
他亦同意 VZII 係甜同厚聲過 LPz & LS41.
當年 LPz 同 LS41 分析力同其他方面一定贏 VZII.
再比較下,可以叫VzII 曚D 添,但有時太清就未必係好事!
所以 Kondo D 線材,先咁好玩!
回復

一向用開XLR,已經冇用RCA好耐
有日朋友想借我對Crystal Cable Reference Diamond XLR試,話用Kondo VzII RCA交換玩
一開始聽,點解樂器好似離我九丈遠? 覺得麻麻地
跟著將Headphone Amp的Sensitivity撥到High
咦?D樂器近返,細節多,好Analogue
結果我將Crystal Cable個盒送俾朋友

回復

uncleseven 發表於 2018-2-10 08:19
昨天,因爲買賣二手同一位唔認識的網友 whatsapp.
佢係有齊 Kondo LS41, LPz & VzII.
他亦同意 VZII 係甜同 ...

LS41咩價位?
回復

Keane0828 發表於 2019-6-26 09:45
一向用開XLR,已經冇用RCA好耐
有日朋友想借我對Crystal Cable Reference Diamond XLR試,話用Kondo VzII R ...

我最緊都鐘意聽RCA
回復

回復

racewong 發表於 2019-6-26 13:23
我最緊都鐘意聽RCA

Kondo 好毒
回復

俱樂部條phono cable就係用kondo ls41
回復

racewong 發表於 2019-6-26 17:14
俱樂部條phono cable就係用kondo ls41

條老頂就算2手都買唔起