新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 14640|回復: 15

[分享] HiFi極易功-可以令cheapfi變hifi,性價比冇限量增覆

欲練神功,不需先費武功
序:
有人話玩hifi窮三代,有人用眼玩hifi,有人四處罵雞棚而不知自己冇能,還有深山高人,全部都是影音界小部分人。我就話世上最多被老點的人,正如只有幾%人的財富是比其餘人口財富的總和多。被點輸錢都算…冇面事大,對不對。武功一但練成,就算被點了,都玩到好聲,重可以笑返人。

簡介:
此功在於完全發揮每一件器材本身的能力而不是改變器材線路。

簡單講就是絕大部分市面上買到的器材其實唔會差,只是玩得差。所以絕大多數情況下在舖內聽唔到好聲(個人覺得)。又或者前陣子說淘寶高仿機好差,事實上係用者不懂玩。寫作的都是搵食,只是把自己以為是真的寫出來。大家睇過笑過便算。

需然叫極易功,但都有分內功外功。有很多地方需要留意。當所有都練成時,你會發現好難唔好聲。詳情如果大家有興趣知,請回覆、比like、加分。我會慢慢寫出這昇仙篇,最後還有入魔篇。

評分

查看全部評分

我都想跟樓主修練下內功外功
回復

昇仙篇-外功層
香港地,十個有十個都係地方鬥士。一係專重另一半,一係有小朋友,一係蚊型豪宅,一係同家人住,最終放影音器材的地方都難有黃金比例。…鬼唔知四四正正三四百尺放大喇叭正…我都好想。響這個情況下,外功層就可以幫到你。
回復

我叫得hifibecheap,更係介紹以最高性價比的方法練成。今次先講一些放機的要點,正常大家都知hifi
回復

回復

回復

回復

來吧......please.......keep going
回復

來吧......please.......keep going x2
回復

多謝樓主分享. COME ON BABY
回復

正常大家都知hifi
回復

正常大家都知hifi
回復

正常大家都知hifi櫃、化振板、釘腳。我本人試過比nord@2t 釘腳,結果不用講,明牌人做神物都係人間物品,不同層次。首先希望大家可以做一個實驗,實驗步驟是把係統中其中一部機放在不同物質上聽,如地上、木枱上、金屬上等。
回復

支持神功!!
回復

support ~ 多謝分享
回復

多謝分享
回復