新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: gordoncks

[喇叭] Wilson Audio Sabrina or B&W 804 D3

WYL 發表於 2018-6-7 13:33
Ching,唔知用金仔A70去推得唔得?

噚日聽用 E650 去推,30W 即係 30W,冇驚喜。如果用 A70 60W,估計分別不大。
之後駁部 300W,即係精神哂!
回復

roque 發表於 2018-6-7 14:48
在我而言
我先不怕225w 4ohm 推如何
我更怕boom

你度一定放唔落,實際啲用番書架啦!
回復

jackt 發表於 2018-6-7 15:57
你度一定放唔落,實際啲用番書架啦!

收到
回復

有無師兄知 Sabrina 現在大概咩價位呢?
回復

jackt 發表於 2018-6-7 15:56
噚日聽用 E650 去推,30W 即係 30W,冇驚喜。如果用 A70 60W,估計分別不大。
之後駁部 300W,即係精神哂 ...

得55磅重的E650 同部98磅重的A70出來的低频控制力係2個世界,就算揾部A47同A70比亦一樣,出來的低频及埋身感A70係拳拳到肉,A47係差好遠。

千其唔好睇少金仔A70或A75的60W, 係阿二用A75推對成個人高相信超過二十萬的Sonus Faber坐地爆到十彩, A70出來個低频係比極都有,绝冇腳仔軟,好似揸架波子上斜一樣,動力源源不绝,當然金仔的弱点係瞬變可能比其它牌子機較慢。

今時今日好似除咗怪豐後级係class A, 歐洲機都唔覺有class A後级,Class A音色好有音樂感。

A70/A75係金仔一件頭旗艦Class A後级,一般十萬元以下合併所谓300W輸出想赢金仔60W唔係咁易,用過聽過就知。

我用過部500W輸出的Jeff Rowland合併,同之後换上得97W輸出Burmester 082合併比。JF的500W低频控制力輸比得97W的082都唔知幾多。我用JF 2個月就有朋友同我接咗部Jeff Rowland都唔知幾開心。

我用緊A70, 相信就算换上802D3, A70個60W亦會推到802D3贴贴服服
回復

MingSir 發表於 2019-1-10 23:24
有無師兄知 Sabrina 現在大概咩價位呢?

之前問過9X.K

評分

查看全部評分

回復

dekiller 發表於 2018-6-5 05:34
支持WILSON AUDIO。

回復

Wilson Audio Sabrina.......

no need to compare
回復

vhs 發表於 2019-1-11 11:06
Wilson Audio Sabrina.......

但係小弟最後選擇咗kharma S7
回復

Trueno184 發表於 2019-1-11 11:49

回復

Trueno184 發表於 2019-1-11 11:49

still better than 804 la....
回復

vhs 發表於 2019-1-11 12:15
still better than 804 la....

咁當然
回復

but you will later upgrade to Midi.....
回復

vhs 發表於 2019-1-11 12:38
but you will later upgrade to Midi.....

應該唔會喇 因為升級上MIDI 基本上要全套器材升級 自問負擔唔起
回復

Trueno184 發表於 2019-1-11 12:46
應該唔會喇 因為升級上MIDI 基本上要全套器材升級 自問負擔唔起

sooner or later you can 負擔
回復

vhs 發表於 2019-1-11 13:01
sooner or later you can 負擔

師兄真睇得起 小弟 希望可以承你貴言啦
回復

Trueno184 發表於 2019-1-11 13:02

https://www.youtube.com/watch?v=WLPQ7x3L4kU
回復

Trueno184 發表於 2019-1-11 13:02

回復

alanlovedog 發表於 2018-6-5 08:50
Magico A3 剛剛到了威達 Showroom, 聽過很不錯, 但可能唔太夾 Luxman!

Magico A3
回復

miumiu 發表於 2018-6-7 08:18
輪輸贏亦是發表意見的一種,這亦不會是版主的專利。

Agree !
回復